ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Υπηρεσίες
Νηπιαγωγείο
Υπηρεσίες

Μεταφορά Μαθητών

Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με σύγχρονα ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, από έμπειρους οδηγούς και συνοδούς. Στόχος του υπηρεσίας Σχολικής Μεταφοράς είναι η ασφαλής και έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών προς και από το Δημοτικό σχολείο σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα δρομολόγια και τα σημεία στάσεων των σχολικών λεωφορείων μελετώνται και σχεδιάζονται πάντοτε με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και κυρίως την ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών.

Η διεύθυνση έχει το δικαίωμα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να αλλάξει ή να τροποποιήσει ήδη εκτελούμενο δρομολόγιο με σκοπό την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των μαθητών, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Σε κάθε περίπτωση, πεποίθηση της διεύθυνσης είναι ότι η συνεργασία με τους γονείς είναι πολύτιμη και απαραίτητη για την καλύτερη μεταφορά των μαθητών μας.

Για τον κανονισμό μεταφοράς, πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα σίτισης

Στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου στεγάζεται εστιατόριο, στο οποίο προετοιμάζονται τα γεύματα που παρέχουμε στους μαθητές μας. Τα γεύματα παρασκευάζονται με τα αγνά και φρέσκα υλικά που παρέχει το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (αυγά, γάλα, βούτυρο, αλεύρι) και συμπληρώνονται με φρέσκα και χειροποίητα εδέσματα, ώστε να ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών.

Το Νηπιαγωγείο παρέχει πρωινό γεύμα σε όλους τους μαθητές του. Επιπλέον, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την παροχή του μεσημεριανού γεύματος από το εστιατόριο του σχολείου. Το πρόγραμμα διατροφής είναι εποχιακό, αποτελεί μία πρόταση ισορροπημένης παιδικής μεσογειακής διατροφής και σχεδιάζεται από διατροφολόγο.

Ψυχοπαιδαγωγικό τμήμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Το Νηπιαγωγείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σεβόμενο τις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, αλλά και της οικογένειάς του, συνεργάζεται άμεσα με την παιδοψυχολόγο κα. Εβίτα Τσαγκαρλή, τη σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κα. Κατερίνα Σταματίκα και την παιδίατρο κα. Τζένη Πρατσίδου- Γκέρτση.

Ø  Η κα Τσαγκαρλή συνεργάζεται με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων και λειτουργεί συμβουλευτικά. Όσον αφορά στην υποστήριξη των γονέων, δίνονται οι εξής δυνατότητες:

1.       Προσωπική συνάντηση με την κα. Τσαγκαρλή, για την οποία απαιτείται προηγούμενα να υπάρξει ραντεβού από τη γραμματεία του σχολείου.

2.        Συμμετοχή στη Σχολή Γονέων, όπου πραγματοποιούνται ατομικές συμβουλευτικές συναντήσεις αλλά και ομάδες συζήτησης με τη συνεργασία, την καθοδήγηση και το συντονισμό της παιδοψυχολόγου.

3.       Συμμετοχή σε ενημερωτικά σεμινάρια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. σχετικά με θέματα ανάπτυξης, συμπεριφοράς και διαπαιδαγώγησης.

Ø  Η κα. Σταματίκα συνεργάζεται επίσης με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων και λειτουργεί συμβουλευτικά σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών.

Ø  Η κα. Πρατσίδου-Γκέρτση επισκέπτεται τα τμήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και παρακολουθεί την υγεία των μαθητών, ενώ μέσα από παιχνίδια, οι μαθητές μας μαθαίνουν για το σώμα και την ατομική υγιεινή.

Ακόμη, η σχολή διαθέτει νοσηλεύτρια για τη φροντίδα των μαθητών σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης αρρώστιας

Σχολική ενδυμασία

Στο πλαίσιο της υποστήριξης του βιωματικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας σχολείου, αλλά και για λόγους πρακτικότητας και άνεσης των μαθητών μας, το σχολείο διαθέτει συγκεκριμένη σχολική ενδυμασία, που φέρει τα χρώματα και το λογότυπό του (φόρμες – φούτερ) και την οποία οι μαθητές φορούν υποχρεωτικά μόνο σε σχολικές επισκέψεις και  εκπαιδευτικές εκδρομές.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!