ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Παρέλαση Ε’ Δημοτικού στην Πυλαία
25. 03. 2018

Για πρώτη φορά, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου παρέλασαν την 25η Μαρτίου στην Πυλαία. Η πρόσκληση ήρθε από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο της πολύχρονης και στενής συνεργασίας με τη Σχολή. Συνολικά 25 μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης παρήλασαν στον κεντρικό δρόμο της Πυλαίας και καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες πολίτες. Υπεύθυνη ήταν η γυμνάστρια Αθηνά Δημακοπούλου, ενώ τα παιδιά συνόδευαν τόσο η διευθύντρια του Σχολείου Σωτηρία Οικονόμου, όσο και ο δάσκαλος Δημήτρης Χατζηκώστας.

Νωρίτερα, τον πανηγυρικό για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας ανάγνωσε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου, Πάρης Πετράς. «Η ένωση της Θείας με την ανθρώπινη φύση στην υπόσταση του Λόγου, μέσα στην κοιλία της Θεοτόκου, συνιστά την άμεση Θέωση της ανθρώπινης φύσεως. Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση η οποία ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα. Το νόημα της ταύτισης είναι η Θεϊκή ευλογία του αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία, η πίστη των ραγιάδων για το ποθούμενο. Η Ελληνική Επανάσταση, επικός απελευθερωτικός αγώνας του ελληνικού λαού, εννιάχρονος αδυσώπητος πόλεμος σε πολλά μέτωπα, με πλήθος επεισόδια συγκλονιστικά, είναι μέγα γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παρέλαση Ε’ Δημοτικού στην Πυλαία
Παρέλαση Ε’ Δημοτικού στην Πυλαία
Παρέλαση Ε’ Δημοτικού στην Πυλαία
Παρέλαση Ε’ Δημοτικού στην Πυλαία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!