ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αθλητικό τουρνουά ΑΓΣ 2023
18. 03. 2023

Το ετήσιο αθλητικό τουρνουά λυκείων, διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της ΑΓΣ από 16 έως 18 Μαρτίου. Συμμετείχαν συνολικά 250 μαθητές - αθλητές από πέντε σχολεία που αγωνίστηκαν παίζοντας ποδόσφαιρο αγοριών - κοριτσιών, volleyball αγοριών - κοριτσιών και basketball αγοριών. Η μεγάλη αγωνιστικότητα των παιδιών συνδυάστηκε με το πολύ σωστό αθλητικό πνεύμα και το αποτέλεσμα ήταν ενδιαφέροντες αγώνες με έντονο συναγωνισμό.

Στο ποδόσφαιρο των κοριτσιών, έγιναν δύο φιλικοί αγώνες χωρίς κατάταξη. Η κατάταξη των ομάδων της Σχολής στα υπόλοιπα αθλήματα ήταν:

  • 3η θέση στο volleyball κοριτσιών
  • 3η θέση στο basketball αγοριών
  • 2η θέση στο volleyball αγοριών και
  • 1η στο ποδόσφαιρο αγοριών

Την 1η θέση στο volleyball κοριτσιών κατέλαβε η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, στο basketball αγοριών η ομάδα του Kολλεγίου Ανατόλια, όπως και στο volleyball αγοριών. Συμμετείχαν επίσης στο τουρνουά οι ομάδες του διεθνούς σχολείου Pinewood και της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η ομάδα των 45 εθελοντών μαθητών και μαθητριών των λυκείων της Α.Γ.Σ., η οποία αποτέλεσε την Οργανωτική Επιτροπή του τουρνουά. Τα παιδιά με πολύ καλή διάθεση έδιναν λύσεις σε όλα τα οργανωτικά θέματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ προσέφεραν εξαιρετική φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες. Να σημειωθεί ότι το επόμενο σχολικό έτος, το τουρνουά  θα συμπληρώσει 30 χρόνια «ζωής»!

Το πρόγραμμα Youth Sports Leadership που αναπτύσσεται από φέτος στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν μέσα από τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες δεξιότητες ηγεσίας, κάτι που θα τους βοηθήσει μέσα από τα βιώματα τους να αναπτύξουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να μπορούν να γίνουν πολίτες με πολύπλευρη παρουσία και προσφορά στην κοινωνία.

Η μεγάλη αθλητική εκδήλωση ήταν για φέτος αφιερωμένη στην προβολή του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, ΛΑΜΨΗ. Στην πρωινή συγκέντρωση των Λυκείων την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Λάμψης, Δημήτρης Σανδάλης, μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον παιδικό καρκίνο και έδωσε το αισιόδοξο μήνυμα ότι είναι μία κατάσταση που μπορεί να ιαθεί.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, τα ίδια σχολεία συμμετείχαν στο αντίστοιχο τουρνουά που φιλοξενήθηκε από τη Γερμανική Σχολή. Όλοι οι συμμετέχοντες χώρισαν με θετικά συναισθήματα και ανανέωσαν το ραντεβού των σχολείων τους για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, η ομάδα volleyball του Perrotis College έδωσε φιλικό αγώνα, φιλοξενούμενη από την ομάδα του American College of Thessaloniki. Η ομάδα του Perrotis, αποτελούμενη από σπουδαστές και σπουδάστριες, πέτυχε νίκη με 3 - 0 σετ και έτσι η πρώτη εμφάνιση του Club που λειτουργεί από φέτος στο πλαίσιο του Youth Sports Leadership Program στέφθηκε με επιτυχία.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!