ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Σοφία Κατσίκα, Ι.ΙΕΚ, τάξη 2021
02. 12. 2021

Αποφοίτησε φέτος από το Ι.ΙΕΚ της Σχολής και πλέον συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Λάρισας στο τμήμα Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας, ενώ παράλληλα βοηθάει στην οικογενειακή κτηνοτροφική μονάδα. Η Σοφία Κατσίκα, μια από τις πιο πρόσφατες αποφοίτους της Σχολής, είναι πολλά υποσχόμενη για μία λαμπρή επαγγελματική καριέρα. 

Η χαμογελαστή κοπέλα από τη Λάρισα πέρασε το κατώφλι της Σχολής το 2019, προκειμένου να σπουδάσει στο Ι.ΙΕΚ.  «Η πρώτη ημέρα στην Σχολή θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μου γιατί βρισκόμουν σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και μου είχε κάνει εντύπωση πως οι συμμαθητές μου είχαν καταγωγή από πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, ένιωθα μεγάλη οικειότητα και στην πορεία αποδείχθηκε πως η Σχολή έγινε οικογένειά μου», τόνισε. Αποκαλύπτει ότι το αγαπημένο σημείο στη Σχολή ήταν το εκπαιδευτικό αγρόκτημα και συγκεκριμένα ο στάβλος καθώς της ξυπνούσε οικογενειακές μνήμες. «Η οικογένεια μου έχει κτηνοτροφική μονάδα στο χωριό μου, Ποταμιά Αγιάς στην Λάρισα και έχω μεγαλώσει με τα ζώα. Η καθημερινή επαφή και η πρακτική άσκηση με βοήθησαν να προσαρμοστώ πιο εύκολα και να αποκτήσω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο», προσέθεσε.

Όπως λέει, η Σχολή τη βοήθησε να αναπτύξει πολλές δεξιότητες πέρα από τις γνώσεις που της προσέφερε. «Είμαι περήφανη για το σχολείο μου γιατί η μόρφωση και η παιδεία θα με συνοδεύσουν για την υπόλοιπη ζωή μου. Η πρακτική για εμένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο καθώς απέκτησα αρκετές επιπλέον γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία. Δεν μπορώ να μην αναφέρω και την υποστήριξη από τους καθηγητές καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης», είπε. Συμβουλεύει τους σημερινούς σπουδαστές της Σχολής «να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία που τους προσφέρεται όσο καλύτερα μπορούν, κάνοντας φιλίες και αρπάζοντας κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί». «Ήμουν αρκετά τυχερή γατί κατάφερα να πάρω υποτροφία και για αυτόν τον λόγο είμαι αρκετά ευγνώμων», υπογράμμισε.

«Νιώθω πολύ χαρούμενη που μπορώ και εργάζομαι πάνω στον τομέα που έχω σπουδάσει και αυτό με ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο για το μέλλον. Σκέφτομαι πως θα ήθελα να αναπτύξω την επιχείρησή μας και κάποια στιγμή στο μέλλον να δημιουργήσω τη δική μου επωνυμία με προϊόντα που θα παράγονται αποκλειστικά από την οικογένειά μου όπως παράγωγα γάλακτος αλλά και κρέας», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!