ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διακρίσεις στον διαγωνισμό πειραμάτων φυσικών επιστημών EOES 2023
03. 01. 2023

Πολύ σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων φυσικών επιστημών EOES2023 για τα σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η ομάδα της ΑΓΣ έλαβε τη δεύτερη θέση στη Φυσική και τη δεύτερη θέση στη Χημεία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συνολικά και στα τρία μαθήματα πήρε τη δεύτερη θέση. Έτσι, προχωρά στην επόμενη φάση, τον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 και από τον οποίο θα προκύψουν δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, EOES 2023, που θα γίνει τον Μάιο στη Ρίγα της Λετονίας. Την ομάδα στελεχώνουν οι μαθητές της Β’ τάξης του ΓΕΛ Αριστείδης Μοσχόπουλος, Ελένη Καρέογλου και Κασσιανή Κωτούλα, με μέντορες τους καθηγητές Ελένη Γιαννιού (Χημεία), Αντωνία Κωτούλα (Βιολογία) και Ηλία Χαριτωνίδη (Φυσική).

Να σημειωθεί ότι ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός EOES 2023, διενεργείται ετησίως και οι μαθητές διαγωνίζονται σε πειραματικές διαδικασίες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.  Στην Ελλάδα, υποστηρίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε) με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και αποτελεί την πρώτη φάση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!