ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή στο πανελλήνιο τουρνουά Forensics 2023
20. 03. 2023

 

Συνολικά 14 μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο Χασιώτη, το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο ΑΓΣ συμμετείχαν στον διαγωνισμό Panhellenic Forensics Association Tournament ‘PFAT’ 2023, ο οποίος διεξήχθη 16-19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών. Οι συμμετέχοντες έκαναν εντατική πεντάμηνη προετοιμασία για τις ανάγκες του τουρνουά.

Η ΑΓΣ συμμετείχε με:

  • πέντε ντουέτα
  • οκτώ μαθητές στο oral interpretation (εκφραστική ανάγνωση λογοτεχνικού κειμένου)
  • έξι μαθητές στο oratories (προτρεπτικό λόγο) και
  • τέσσερα group discussion (ομαδική συζήτηση)

Η εμπειρία ήταν μοναδική για τους συμμετέχοντες καθώς ήταν η πρώτη φορά – μετά την πανδημία – που διεξήχθη δια ζώσης και, έτσι, οι μαθητές βίωσαν τον παλμό των διαγωνισμών ανά κατηγορία και την αίσθηση του δημόσιου λόγου. Το τουρνουά προσέλκυσε φέτος τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών, με περισσότερους από 500 μαθητές από 20 ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας.

Αν και η ΑΓΣ είναι νέο σχετικά μέλος στην κοινότητα των Forensics, το Γυμνάσιο Χασιώτη έχει ήδη καταφέρει να βραβευτεί στους τελικούς του 2021 στην κατηγορία του ρητορικού λόγου, ενώ οι υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν οι μαθητές φέτος δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες αλλά και αισιοδοξία για τις μελλοντικές συμμετοχές.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!