ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Zero hunger mission: Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Κολλέγιο Ανατόλια μαγείρεψαν για καλό σκοπό
26. 02. 2024

Τις δυνάμεις τους ένωσαν οι μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας zero hunger mission. Με αφορμή τον εορτασμό των 120 χρόνων από την ίδρυση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και των 100 χρόνων από τη μετεγκατάσταση του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, μαγείρεψαν και διέθεσαν το φαγητό σε άτομα που το είχαν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 13 μέλη του club peace jam, του ομίλου εθελοντισμού των Λυκείων της ΑΓΣ, συνοδευόμενα από την καθηγήτρια Άννα Παπαευαγγέλου, μετέβησαν στους χώρους του Κολλεγίου Ανατόλια και μαγείρεψαν με προϊόντα του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της Σχολής, μαζί με μαθητές και μέλη του προσωπικού του Κολλεγίου. Το μενού περιλάμβανε χυλοπίτες, βούτυρο και τριμμένο τυρί, όλα παραγωγής της Σχολής,  σουτζουκάκια, σαλάτα, φρούτο, ψωμάκι και ατομικό γλυκό. Ετοιμάστηκαν 100 μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια προσφέρθηκαν σε οικογένειες απόρων, καθώς και σε άστεγους της τοπικής κοινότητας.

«Ήταν μια εμπειρία γεμάτη αλληλεγγύη και συμπόνοια που μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι και ευλογημένοι. Μπορεί να ακυρώσαμε το μάθημα ή την προπόνηση μας, να χάσαμε κάποια έξοδο, αλλά κερδίσαμε το πολυτιμότερο πράγμα: τα χαμόγελα των συνανθρώπων μας που θα γευτούν ένα ζεστό φαγητό», δήλωσε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του ΓΕΛ, Ελεονώρα. Για μία αξέχαστη ημέρα, με τους καλύτερους ανθρώπους και πάντα για καλό σκοπό, έκανε λόγο ο Νίκος από τη Β’ τάξη του ΕΠΑΛ. «Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να είμαι μέρος μιας τόσο όμορφης πράξης. Είναι σημαντικό κάποιος να προσφέρει στην κοινότητά του και είναι συγκινητικό το πόσα παιδιά της ηλικίας μου συνεργάστηκαν και μαγείρεψαν για αυτούς που το έχουν ανάγκη», τόνισε ο Αλέξανδρος από την Α’ τάξη του ΓΕΛ, ενώ η Κυριακή από τη Β’ τάξη του ΓΕΛ χαρακτήρισε «μοναδική» την εμπειρία και προσέθεσε ότι ήταν μια από τις καλύτερες δράσεις στις οποίες είχε πάρει μέρος. «Ήταν φοβερά. Να το συνεχίσουμε», τόνισε ο Φώτης από τη Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ, ενώ ο Νικόλας από τη Γ’ τάξη του ΓΕΛ είπε: «Είναι καλό να λέμε ένα ευχαριστώ που και που και να μην ξεχνάμε ότι τα πράγματα που θεωρούμε εμείς δεδομένα για κάποιους συνανθρώπους μας δεν είναι…».

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!