ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Χριστόδουλος Ζηκίδης τάξη 2016
12. 02. 2024

«Γαλουχήθηκα μέσα στη Σχολή. Της οφείλω πάρα πολλά. ‘Έφτιαξε’ τον άνθρωπο που είμαι σήμερα», λέει με ειλικρίνεια ο 27χρονος Χριστόδουλος Ζηκίδης, ο οποίος το 2016 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο της ΑΓΣ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένειά του να μην σχετίζεται με τον αγροδιατροφικό τομέα. Τελειώνοντας τη Γ’ τάξη του Γυμνασίου έμαθε από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ήρθε σε επαφή και επισκέφτηκε το campus, το οποίο και τον εντυπωσίασε. Τον Σεπτέμβριο του 2013 πέρασε την πύλη του Ιδρύματος ως μαθητής της Α’ τάξης του ΓΕΛ. «Ήταν όλα υπέροχα. Άλλαξε η ιδιοσυγκρασία μου. Τα ερεθίσματα ήταν πολλά. Και η επαφή με τη φύση ήταν από μόνη της μία μοναδική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής πρακτικής άσκησης έμαθα να καλλιεργώ λαχανικά, να αρμέγω αγελάδες και να οδηγώ τρακτέρ, παίρνοντας μάλιστα και το σχετικό δίπλωμα», τόνισε. Προσέθεσε ότι οι καθηγητές βρισκόταν πάντα στο πλευρό των μαθητών, σωστά καταρτισμένοι, με ορθάνοιχτη την πόρτα του γραφείου τους και πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Κάλεσε τους σημερινούς μαθητές να απολαύσουν κάθε στιγμή της παρουσίας τους στη Σχολή και να μάθουν όσα μπορούν περισσότερα.

Μετά το Λύκειο, συνέχισε τις σπουδές του στο ACT– AmericanCollegeofThessaloniki σε κλάδο σχετικό με τη ψυχολογία. Αμέσως μετά ίδρυσε την εταιρεία Grekomedia, (τηλεοπτικές παραγωγές, εκδόσεις, πληροφορική), ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και το πρώτο του βιβλίο.

 

 

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!