ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του Γιάννη Χίγκα
22. 10. 2022

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην εκπαίδευση των νέων στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η εταιρεία «Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ», προχώρησε στη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του ιδρυτή της, Γιάννη Χίγκα. Η ανακοίνωση της υποτροφίας «Γιάννης Χίγκας», έγινε σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της 29ης Agrotica, παρουσία πλήθους κόσμου από τον αγροτικό, τον τραπεζικό και τον επιχειρηματικό χώρο.

«Η υποτροφία –η οποία θα είναι διαθέσιμη από το σχολικό έτος 2023-2024- αφορά την κάλυψη των διδάκτρων των τριών τάξεων του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, για έναν μαθητή που θα επιλεγεί από την Διοίκηση της Σχολής, με αντικειμενικά κριτήρια», διευκρίνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Χίγκας, ο οποίος είναι και απόφοιτος της Σχολής. Τη σχετική επιστολή της υποτροφίας παρέλαβε εκ μέρους της ΑΓΣ, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Γραφείου Αποφοίτων, Λίλα Ζήζουλα. «Ο αείμνηστος Γιάννης υπήρξε μακροχρόνιος φίλος και υποστηρικτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Μέσω της δωρεάς μηχανημάτων για το εκπαιδευτικό αγρόκτημα μας αλλά και οικονομικών χορηγιών, αλλά πάνω από όλα μέσω της απόφασής του να στείλει τον γιό του Γιώργο, στο Λύκειο της Σχολής, απέδειξε την πίστη του στην επαγγελματική εκπαίδευση και το ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα ως δύο από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρα μας, καθώς και την αγάπη, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του στο έργο και το όραμα του Ιδρύματος», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη. 

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, παρέδωσε στον Γιώργο Χίγκα πλακέτα, στην μνήμη του αείμνηστου Γιάννη Χίγκα. Αναμνηστικά δώρα παρέδωσαν και οι εκπρόσωποι όλων των εργοστασίων με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία και είχε προσωπικές σχέσεις ο Γιάννης Χίγκας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!