ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρωτιές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς για τους μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη
05. 04. 2022

Την πρώτη θέση κατέκτησαν μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ ομάδα του σχολείου απέσπασε ειδικό βραβείο στην τελική φάση του διαγωνισμού ρομποτικής FIRST LEGO League Challenge.

Συγκεκριμένα, μία από τις τέσσερις ομάδες μαθητών του σχολείου κατέλαβε την 1η θέση στον 5ο Διαγωνισμό Στατιστικής της ΕΛΣΤΑΤ στην κατηγορία των Γυμνασίων. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β΄ τάξης: Μαρία-Αναστασία Τρεύλα, Δημήτριο Παρούτη, και Πολύκαρπο-Άρη Καλαϊτζίδη. Υπενθυμίζεται ότι και οι τέσσερις ομάδες του σχολείου είχαν προκριθεί στη β’ φάση του διαγωνισμού και τρεις από αυτές δημιούργησαν εργασίες με συγκεκριμένο θέμα. Να σημειωθεί ότι στον 5ο Διαγωνισμό Στατιστικής συμμετείχαν 406 ομάδες (152 ομάδες Λυκείων και 254 ομάδες Γυμνασίων), από 41 Λύκεια και 51 Γυμνάσια της χώρας. Διεξήχθη σε δύο στάδια. Από τις 406 ομάδες, 39 ομάδες Λυκείου και 55 ομάδες Γυμνασίου προκρίθηκαν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού.

Οι πρώτες δύο από τις πέντε διακριθείσες ομάδες κάθε κατηγορίας καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη στον 5ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ανταγωνιζόμενες με ομάδες από 18 άλλα κράτη της Ευρώπης. Κύριο θέμα του βίντεο είναι το περιβάλλον και οι επίσημες στατιστικές. 

Επίσης, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, ομάδα του Γυμνασίου συμμετείχε στην τελική φάση του διαγωνισμού ρομποτικής FIRST LEGO League Challenge που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ και στην οποία συμμετείχαν οι 50 κορυφαίες ομάδες που προκρίθηκαν από τους προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη (AFS Lego Bros) είχε εξαιρετική απόδοση, πέτυχε υψηλά σκορ στο Robot Game και παρουσίασε το Project Καινοτομίας προτείνοντας λύσεις για ζητήματα μεταφορών. Τιμήθηκαν με το "Breakthrough Award", ως επιβράβευση της σημαντικής βελτίωσης της ομάδας, του ήθους και της ομαδικότητας που επέδειξαν. Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Βασίλη Αγγελάκη, Γιώργο Δαϊλλίδη, Σωκράτη Κυτούδη, Μίνωα Μαυράκη, Γιάννη Σινάκο, Φοίβο Ταρασίδη, Δημήτρη Φέκα και Στυλιανό Χατζηφωτίου.

Να σημειωθεί ότι το βιωματικό πρόγραμμα των εργαστηρίων STEM του Γυμνασίου Χασιώτη περιλαμβάνει δραστηριότητες και πειράματα φυσικών επιστημών. Οι μαθητές όλων των τάξεων καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη και αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ της επιστήμης, των τεχνολογικών εξελίξεων και του φυσικού κόσμου. Παράλληλα, κατανοούν και εμβαθύνουν στη διδακτέα ύλη του σχολείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόσφατα το Γυμνάσιο Χασιώτη φιλοξένησε τον ειδικό επεμβατικό καρδιολόγο Δρ. Απόστολο Τζίκα, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για την ανατομία της καρδιάς.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!