ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Γιώργος Κασάπης (Τάξη 1970)
23. 01. 2023

Στην κορυφή του Πυροσβεστικού Σώματος έφτασε ο απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Γιώργος Κασάπης. Έχει συμπεριλάβει το όνομά του στη μακρά λίστα των αποφοίτων που διέγραψαν λαμπρή καριέρα σε κλάδο που δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Γεννήθηκε το 1954 στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής και πέρασε την πύλη της Σχολής το 1967 για να φοιτήσει στο τριτάξιο Γυμνάσιο. «Είχα μάθει για τη Σχολή από αποφοίτους του χωριού και από μία εκπομπή στο ραδιόφωνο. Την είχα επισκεφτεί και σε ηλικία εννέα ετών και θυμάμαι ότι μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Η ζωή μέσα στο campus ήταν βασισμένη στην πειθαρχία. Το Ίδρυμα μου έδωσε αρχές και αξίες, οι οποίες αποτέλεσαν πυξίδα σε όλη τη ζωή μου. Στην καριέρα μου είχα πάντα πρότυπο την Αμερικανική Γεωργική Σχολή», λέει. Θυμάται με αγάπη τους καθηγητές του, οι οποίοι «μεταλαμπάδευαν γνώση και έλεγαν σοφά πράγματα». Μετά την αποφοίτησή του το 1970 συνέχισε τις σπουδές του στις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου Νέων Μουδανιών και το 1978 εισήχθη με εξετάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, από το οποίο αποστρατεύτηκε το 2007 με το βαθμό του αντιστράτηγου, έχοντας παράλληλα πάρει και πτυχίο… Νομικής!

«Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ο σημαντικότερος σταθμός στη ζωή μου. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στις εγκαταστάσεις της έως και σήμερα, μιλάω στον επαγγελματικό και κοινωνικό κύκλο μου πάντα με αγάπη για αυτήν. Οι σημερινοί μαθητές της είναι πολύ τυχεροί και θα το διαπιστώσουν στην πορεία», υπογράμμισε και θυμήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχε επισκεφτεί το campus ήταν το 2010. «Έκτοτε, η ΑΓΣ έχει αλλάξει πολύ. Έχει εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό Ίδρυμα με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Σίγουρα έχει αναβαθμιστεί και αλλάξει ριζικά από αυτό που ήταν το 1970…», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!