ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Οι δωρητές μας κάνουν τη διαφορά: Alpha Bank
27. 09. 2021

Ο Νομπελίστας Γάλλος συγγραφέας, Αλμπέρ Καμύ, αναφερόμενος στην προσφορά είχε πει: «Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν». Και η Alpha Bank απλόχερα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και να διεκδικήσουν με περισσότερα εφόδια ένα καλύτερο μέλλον. Για ακόμη μία χρονιά, τέσσερις μαθητές πέρασαν το κατώφλι του Επαγγελματικού Λυκείου με την πλήρη οικονομική και ηθική στήριξη της τράπεζας, η οποία, σε αυτό το πλαίσιο, έχει ενισχύσει το Πρόγραμμα Υποτροφιών της ΑΓΣ με περισσότερα από 350.000 ευρώ την τελευταία δεκαετία. 

Η Παναγιώτα, η Ιφιγένεια, η Γεωργία και ο Ανδρέας κατάγονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Όμως, βρίσκονται κάτω από τη «σκέπη» της Alpha Bank, η οποία στηρίζει έμπρακτα το ιστορικό Πρόγραμμα Υποτροφιών της Σχολής. Με στοργή «αγκάλιασε» την εκπαίδευση των τεσσάρων μαθητών και ανέλαβε τις σπουδές τους, συνεχίζοντας μία παράδοση πολλών ετών.

Τα τέσσερα παιδιά ξυπνούν καθημερινά στα οικοτροφεία της Σχολής και ετοιμάζονται για το σχολείο τους. Όπως ακριβώς κάνουν χιλιάδες συνομήλικοι τους σε όλη τη χώρα. Με τις τσάντες στον ώμο και με διάθεση για μάθηση, περνούν την πόρτα του Επαγγελματικού Λυκείου. Και οι τέσσερις, φοιτούν στην Α’ τάξη και κάνουν όνειρα για το μέλλον. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Alpha Bank, για τη δυνατότητα που μου δίνει να φοιτήσω σε ένα τέτοιο καλό σχολείο. Η οικογένειά μου δεν θα τα κατάφερνε μόνη της, χωρίς τη συνδρομή της. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ…», λέει συγκινημένος ο Ανδρέας Κατσαρός από τον Στενήμαχο Ημαθίας. Έμαθε για την ΑΓΣ κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής πριν από τέσσερα χρόνια και από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την επιθυμία να φοιτήσει στις εγκαταστάσεις της. «Αν δεν υπήρχε η στήριξη της Alpha Bank, δεν θα μπορούσα να επωφεληθώ από όλα τα εφόδια που μας δίνει η Σχολή. Με την πρωτοβουλία της, η τράπεζα έχει αλλάξει τη ζωή πολλών παιδιών και θα πρέπει να αισθάνεται περήφανη για το έργο της», πρόσθεσε η Γεωργία Καπουρτίδη από τον Βόλο. Η μητέρα της έμαθε για τις διαδικτυακές παρουσιάσεις των Λυκείων που έκαναν τα στελέχη της ΑΓΣ, εντυπωσιάστηκε και έτσι ήρθε σε επικοινωνία με τη Σχολή. Η διαδικασία υποτροφίας ήταν εύκολη και η Γεωργία κάθεται στα θρανία και τα εργαστήρια της Σχολής, χάρη στην υποτροφία που έλαβε. Όπως ακριβώς και η Ιφιγένεια Βέλτσιου από τα Γιαννιτσά Πέλλας. «Το σχολείο είναι καταπληκτικό και οι καθηγητές καταρτισμένοι και προσιτοί. Είναι ένα πολύ διαφορετικό σχολείο και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αν δεν υπήρχαν οι υποτροφίες της Alpha Bank, θα ήταν ακατόρθωτες οι σπουδές μου στη Σχολή. Επομένως, δεν φτάνει ένα απλό ‘ευχαριστώ’ για να δείξω την ευγνωμοσύνη μου», λέει η μαθήτρια, η οποία σκοπεύει να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και να περάσει σε τμήμα Γεωπονίας. «Οι προοπτικές που διανοίγονται μπροστά μου είναι πολλές. Και όλα αυτά, χάρη στην υποτροφία της Alpha Bank. Έχω ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Study USA που προετοιμάζει τους μαθητές για σπουδές σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.», είπε η Παναγιώτα Αϊβαζίδη από το Φίλυρο Θεσσαλονίκης, η οποία κάλεσε την τράπεζα να συνεχίσει να στηρίζει το Πρόγραμμα Υποτροφιών της ΑΓΣ, προκειμένου να δοθεί και σε άλλα παιδιά η δυνατότητα να «κερδίσουν» το μέλλον τους.

 

Να σημειωθεί ότι η Alpha Bank και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με το Perrotis College, έχουν εμβαθύνει τη συνεργασία τους και στοχεύουν να την προχωρήσουν ακόμη περισσότερο. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσαν μία σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων διατροφής, μέσω της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.  

Αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιστορίας της τράπεζας, είναι η γενναιοδωρία και η προσφορά, ξεκαθαρίζει η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εταιρικής Ευθύνης της Alpha Bank, Ρούλη Χριστοπούλου. Τονίζει ότι η τράπεζα συμμερίζεται τους στόχους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη διαχείριση της δωρεάς και συμβουλεύει τους μαθητές να αγαπούν την ευθύνη και να είναι γενναιόδωροι.

Τι σημαίνουν οι λέξεις «γενναιοδωρία» και «προσφορά» για την Alpha Bank;

Η «γενναιοδωρία» και η «προσφορά» προς την κοινωνία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της ιστορίας της Alpha Bank. Οι λέξεις αυτές γίνονται πράξη μέσα από τη συνδρομή μας στην αντιμετώπιση κοινωνικών αναγκών και φυσικών καταστροφών, τη στήριξη και την ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία, την υποστήριξη του έργου αναγνωρισμένων οργανώσεων και κοινωνικών φορέων και, τέλος, μέσα από τον εθελοντισμό των εργαζομένων μας. Η Alpha Bank έχει ενστερνιστεί ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία και η αύξηση της αξίας της είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη και την ευημερία των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.

Γιατί επιλέξατε να συνεισφέρετε στο ιστορικό Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής; Πιστεύετε ότι μοιράζεστε το ίδιο εκπαιδευτικό όραμα με τη Σχολή;

Σκοπός της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι να παρέχει εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση σε νέους και νέες της χώρας μας, που επιθυμούν να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες, να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και να εξελιχθούν σε χρήσιμους πολίτες, ανεξάρτητα της οικονομικής - κοινωνικής δυνατότητας των οικογενειών τους. Και σε αυτό ταυτιζόμαστε με τη Σχολή, καθώς αποτελεί και δικό μας στόχο η ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση. Επιλέξαμε να συνεισφέρουμε, μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών, στο να δοθεί η  ευκαιρία σε αξιόλογα παιδιά, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση που επιθυμούν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Όνειρα που έχουν αντίκτυπο στους ίδιους, τις οικογένειές τους και κατ' επέκταση στις τοπικές κοινωνίες.

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τον τρόπο που η Σχολή διαχειρίστηκε τη δωρεά σας;

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον τρόπο διαχείρισης της δωρεάς, καθώς θεωρούμε ότι η Σχολή συνεχίζει με αισιοδοξία και συνέπεια το έργο της, προσφέροντας ποιοτικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε νέους και νέες, οι οποίοι θα χαράξουν επιτυχημένες επαγγελματικές πορείες και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια για εποικοδομητική αλλαγή. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου μόρφωση στους τομείς της γεωργίας, των τροφίμων και των επιστημών ζωής. Παράλληλα λαμβάνουν μια ολιστική εκπαίδευση, η οποία θα τους βοηθήσει στα επόμενα στάδια της προσωπικής και επαγγελματικής τους εξέλιξης. Άλλωστε, η τάση για επιστροφή στη γη και για βιώσιμη ενασχόληση με τον αγροδιατροφικό τομέα γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την υπερκάλυψη των προσφερόμενων θέσεων σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής. Τέλος, οι ίδιοι οι μαθητές και η μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία, δικαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή μας να είμαστε μέρος αυτού του προγράμματος.

Τι συμβουλεύετε τους μαθητές της Σχολής που ωφελούνται από τη δωρεά σας;

Να πιστέψουν στον εαυτό τους. Να έχουν φιλοδοξίες, να ονειρεύονται σε κάθε ξεπέταγμα της σκέψης τους και να αγωνίζονται για να κατακτούν τις βαθιές επιθυμίες τους. Αλλά και να πατάν γερά στα πόδια τους. Να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται για να πάρουν τις γνώσεις και τα εφόδια προκειμένου να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τις ίδιες, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Να αγαπούν την ευθύνη και να είναι γενναιόδωροι και γενναιόδωρες.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!