ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δράσεις μαθητών και στελεχών της ΑΓΣ
19. 04. 2023

Σε διαγωνισμούς συμμετείχαν μαθητές της ΑΓΣ, ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και να συμμετάσχουν σε προσομοίωση οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  • Μαθητικοί Αγώνες Λόγου

Ο αυθόρμητος λόγος, οι διττοί λόγοι, η εκφραστική ανάγνωση και ο προτρεπτικός λόγος, ήταν αγωνίσματα στα οποία έλαβαν μέρος οι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη που συμμετείχαν στους δεύτερους ενδοσχολικούς αγώνες λόγου. Διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, οι οποίοι μέσα από τον διαγωνισμό αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα, καλλιεργούν την ευγλωττία τους, μαθαίνουν με επιχειρήματα να εκφράζουν και να υπερασπίζονται την άποψή τους και ασκούνται στην εκφραστική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων. Να σημειωθεί ότι η υποστήριξη των μαθητών έγινε από την ομάδα των φιλολόγων του Γυμνασίου.

  • Συμμετοχή σε διαγωνισμό ρομποτικής

Στον διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League (FLL), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συμμετείχαν μέλη του club ρομποτικής της ΑΓΣ. Δέκα μαθητές της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου και συγκεκριμένα οι: Στυλιανός Χατζηφωτίου, Δημήτρης Φέκας, Φοίβος Ταρασίδης, Γιάννης Σινάκος, Δημήτρης Τσιμπουσλής, Ιωάννα Ασλανίδου, Γιώργος Δαϊλίδης, Δημήτρης Θεοπίδης, Μαρίζα Παρούτη και Θοδωρής Αρβανίτης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποσπώντας τα ένθερμα σχόλια για το project τους και για το robot game.

  • Μάθημα στη… νοηματική

Με τους μαθητές της Β’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ συναντήθηκαν δύο στελέχη του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Η Λίτσα Καραμάνη και ο Αντώνης Καζέλης μαζί με τη διερμηνέα τους, Χρύσα Κύρλου, συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως κωφοί, καθώς και για τις ευκαιρίες που έχουν στη ζωή και την εκπαίδευση. Στη συνέχεια δέχτηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές και ακολούθησε εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας με μεγάλη επιτυχία. Η συνάντηση έγινε με την επιμέλεια των στελεχών του προγράμματος Arcadia.

  • «Κατανοώντας τον έφηβο μετά την πανδημία»

Για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που πλήττει τους έφηβους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και η διαχείρισή του απαιτεί υπευθυνότητα και σχεδιασμό, έκανε λόγο ο ψυχίατρος παίδων και εφήβων, Αλέξιος Λάππας, μιλώντας σε στελέχη της ΑΓΣ, με αφορμή τη μετά-πανδημική συμπεριφορά των νέων. Με τη συνδρομή του προγράμματος Arcadiaτης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη βοήθεια της ειδικής παιδαγωγού Κατερίνας Σταματίκα και του Career & Student Services Counselor, Θεοδόσιου Τάσιου, ο κ. Λάππας πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Κατανοώντας τον έφηβο μετά την πανδημία». Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες.

  • Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου

Με στόχο την ενημέρωση και την εξοικείωση με τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων και με επιδίωξη την ενίσχυση της συμμετοχικότητας των νέων, έξι μαθήτριες του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ συμμετείχαν στην προσομοίωση εργασιών Δημοτικού Συμβουλίου που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών, Ντόροθυ Χρυσοχοϊδου, οι: Έλενα Ματθαίου, Κυριακή Σόφι, Μαρία-Ελένη Αλεξιαδου, Ευδοκία Αλτιντζή, Παναγιώτα Αϊβαζιδη και Ελένη Καρεόγλου, ανέλαβαν τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου.

  • Επίδειξη… ζωής για τους μαθητές του Δημοτικού

Τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου της ΑΓΣ επισκέφτηκαν στελέχη της ανθρωπιστικής οργάνωσης KidsSaveLives,η οποία απευθύνεται σε ενηλίκους, εφήβους και παιδιά, αναπτύσσοντας καινοτόμα εθνικά συστήματα που σώζουν ζωές σε Ελλάδα και Κύπρο, με στόχο την ανάπτυξη δικτύων Community First Responders και αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών! Οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν στο βιωματικό μέρος της εκπαίδευσης και έμαθαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να σώσουν κάποιον άνθρωπο από πνιγμονή. Επίσης, διδάχθηκαν να τοποθετούν σωστά άνθρωπο σε πλάγια θέση ανάνηψης.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!