ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Little Green Farmers για τη σωστή διατροφή των παιδιών
11. 09. 2020

Η υποστήριξη της σωστής διατροφής για τα παιδιά, μέσα από τη δημιουργία ψηφιακού οδηγού/πλατφόρμας που βοηθά ανήλικους και ενήλικες στην ανάπτυξη κηπουρικών δραστηριοτήτων στο σπίτι, το σχολείο, τη γειτονιά κλπ, είναι ο στόχος του προγράμματος Little Green Farmers – Πράσινοι Καλλιεργητές. Υλοποιείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων ΑΓΣ σε συνεργασία με την AgroApps, στο πλαίσιο της δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  (ΕΤΠΑ) της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους.

Η Σχολή συμμετέχει στο πρόγραμμα:

α) ως το βασικό πεδίο, όπου θα γίνει η έρευνα για τις ανάγκες των χρηστών. Ήδη, η έρευνα έχει προχωρήσει στο Δημοτικό Σχολείο και το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» της ΑΓΣ με τη συμμετοχή παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων.

β) με το Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ, ως αποκλειστικό πεδίο πιλοτικής εφαρμογής του ψηφιακού οδηγού από τη σχολική κοινότητα του ιδρύματος (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς).

Το Little Green Farmers έχει στόχο να προωθήσει κάθε καλλιεργητική δραστηριότητα μέσω μιας ψηφιακής και διαδραστικής πλατφόρμας σε ρόλο οδηγού-καθοδηγητή. Η πλατφόρμα απευθύνεται σε ομάδες παιδιών από σχολεία, περιβαλλοντικές ομάδες, γειτονιές, ακόμα και μεμονωμένα παιδιά, τα οποία αναπτύσσουν κάποια καλλιεργητική δραστηριότητα σε σχολικές αυλές, κήπους σπιτιών ή άλλους αστικούς χώρους και θέλουν να μοιραστούν την καλλιεργητική τους ιστορία. Τα παιδιά, είτε μόνα τους, είτε μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους, θα μπορούν να ανεβάσουν στην πλατφόρμα φωτογραφίες και βίντεο από τις καλλιέργειές τους, να συγκρίνουν την ανάπτυξη των φυτών και να ανταλλάσσουν ιδέες και πληροφορίες.

Η πλατφόρμα θα βασιστεί σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό τη δημιουργία ενός Educational Chatbot, το οποίο θα προσφέρει πληροφορίες για καλλιεργητικές μεθόδους και για τη διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών, μέσα από ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο περιβάλλον μάθησης. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα υποστηρίζει τη συλλογή δεδομένων από διάφορες πηγές και αισθητήρες συνθηκών εδάφους (IoT) με σκοπό την παροχή των κατάλληλων καλλιεργητικών συμβουλών.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ψηφιακού οδηγού/πλατφόρμας, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης ειδικού ερωτηματολογίου, τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά.

Να σημειωθεί ότι οι ερασιτεχνικοί λαχανόκηποι μικρής κλίμακας χρησιμοποιούνται ως ένα καινοτόμο περιβάλλον βιωματικής μάθησης και ευαισθητοποίησης παιδιών σε θέματα διατροφής δημιουργώντας δίκτυα σχολείων, κινήματα, κ.α, τα οποία προωθούν τον συγκεκριμένο τρόπο εκμάθησης.

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Little Green Farmers για τη σωστή διατροφή των παιδιών
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!