ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Γιώργος Ασλανίδης (Τάξη 2020)
21. 03. 2023

Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ, νυν φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ και με την ιδιότητα του μέλους της εθελοντικής ομάδας «Έλληνες διασώστες – RescueGR» βρέθηκε στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία.

Ο Γιώργος Ασλανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μέχρι το Γυμνάσιο αυτοπροσδιορίζονταν ως «παιδί του κέντρου». Η γνωριμία του πατέρα του με τον τότε διευθυντή του ΓΕΛ, Πάρη Πετρά, του άνοιξε το 2017 την πόρτα της Σχολής. «Στην αρχή ήμουν πολύ διστακτικός. Θα έχανα τις παρέες μου και καθημερινά θα έπρεπε να μετακινούμαι από το κέντρο προς τις εγκαταστάσεις της ΑΓΣ. Στην Α’ τάξη ήμουν ‘εξωτερικός’, αλλά τις επόμενες δύο χρονιές επέλεξα να είμαι οικότροφος», είπε με ειλικρίνεια. Παραδέχθηκε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα αγάπησε τη Σχολή. «Όλα ήταν τέλεια. Από τις εγκαταστάσεις, το campus και τους καθηγητές. Ειδικά οι τελευταίοι, ήταν διαρκώς δίπλα μας, με διάθεση να μας συμβουλεύσουν, επιμορφώσουν, καθοδηγήσουν. Απέκτησα πολλούς και καλούς φίλους από όλη την Ελλάδα, με τους οποίους διατηρώ ακόμη επαφή. Δεν θα ξεχάσω την πρακτική άσκηση στο αγρόκτημα, την ενασχόλησή μου με ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ αλλά και την εικονική μας επιχείρηση Beleaf με την οποία το 2019 συμμετείχαμε σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας», είπε. Καλεί τους σημερινούς μαθητές της ΑΓΣ «να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν» κατά την παραμονή τους στο Ίδρυμα και απλά… «να περάσουν καλά».

Για σχεδόν μία εβδομάδα, επιχείρησε – δίπλα στον πατέρα του που είναι πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας «Έλληνες διασώστες Rescue GR» – σε πόλεις της περιφέρειας Καχραμανμαράς της νοτιοανατολικής Τουρκίας. «Με τη βοήθεια ηχοεντοπιστικού μηχανήματος και σκύλου συνδράμαμε στον εντοπισμό δύο εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια», είπε. Προσέθεσε ότι ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησε σε σεισμό, ενώ πέρυσι ήταν παρών στις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας. Ο πατέρας του τον παρότρυνε να ασχοληθεί με την εθελοντική ομάδα και την προσφορά. Σε ηλικία εννέα ετών έμαθε επιδεσμολογία και αυτό ήταν το πρώτο βήμα. «Μεταξύ άλλων, έχω λάβει και γνώσεις Α’ βοηθειών. Τα συναισθήματα που σου δίνει ο εθελοντισμός, δεν μπορείς να τα λάβεις από αλλού», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!