ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον ιστορικό ελαιώνα Ροβιών με τη συμβολή της ΑΓΣ
09. 12. 2022

Πιλοτικό σύστημα ευφυούς γεωργίας εγκαταστάθηκε στην περιοχή που βρίσκεται ο υπερήλικος ελαιώνας Ροβιών στην Εύβοια. Συμπεριλαμβάνει δύο μετεωρολογικούς σταθμούς και 40 αισθητήρες (υγρασία φύλλων, αισθητήρες εδάφους, διπλοί αισθητήρες εδάφους, υγρασία και θερμοκρασία αέρα).

Η δράση αποτελεί μέρος της μελέτης αγροδιατροφής που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα "Ανασυγκρότηση Βόρειας Εύβοιας - Εύβοια Μετά", η οποία εκπονήθηκε μεταξύ άλλων από το Hubτης Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Στόχος του εγχειρήματος ήταν η συνεχής παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών ανά στάδιο παραγωγής, ώστε να εξαχθούν και να αξιοποιηθούν συμπεράσματα σχετικά με τη συνολική τους επίδραση στην παραγωγική διαδικασία. Στο πλαίσιο της δράσης, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδεύσεις για τη λειτουργία και τη χρήση τους συστήματος στους παραγωγούς της περιοχής, σε τοπικούς επιστήμονες και σε στελέχη της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στις Ροβιές και τη Χαλκίδα.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!