ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Όμιλοι Δραστηριοτήτων (clubs)
Γυμνάσιο Χασιώτη
Όμιλοι Δραστηριοτήτων (clubs)

Το απογευματινό πρόγραμμα εξωσχολικών δράσεων του σχολείου μας πραγματοποιείται μετά το τέλος του υποχρεωτικού προγράμματος και περιλαμβάνει σειρά από μαθητικούς ομίλους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους παρακάτω:

Εργαστήρι Λόγου 

Πρόκειται για ένα εργαστήρι παιχνιδιού και λέξεων, ανάγνωσης και γραφής με τους μαθητές στο ρόλο του δημιουργού, αλλά και του αναγνώστη. Επίσης, ο όμιλος αυτός παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της επιχειρηματολογίας μέσα από παιχνίδια λέξεων, ασκήσεις λογικής και νοητικά πειράματα. 

Εργαστήρι Μαθηματικών

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι μαθητές, μέσα από μια ιστορία που θα ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να εμβαθύνουν στην κατανόηση των μαθηματικών εννοιών που ήδη γνωρίζουν και να ανακαλύψουν καινούριες. Μέσα από το παιχνίδι, τη συζήτηση και τις ομαδικές αποστολές προσφέρεται στους μαθητές μια ευκαιρία να δούνε τα μαθηματικά ώς διασκέδαση αλλά και ώς πρόκληση, και να τα συνδέσουν με τη ζωή τους.

Club Κινηματογράφου

Το club κινηματογράφου απευθύνεται σε μαθητές που λατρεύουν το σινεμά ή και σε αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του. Στο πλαίσιο αυτού του club οι μαθητές θα παρακολουθήσουν κάποια βασικά μαθήματα κινηματογράφου. Παράλληλα θα δημιουργήσουν μία ή και περισσότερες ταινίες μικρού μήκους, εκφράζοντας έτσι τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους μέσα από την οθόνη.

Ρομποτική και Προγραμματισμός (LEGO Mindstorms)

Ομάδες μαθητών κατασκευάζουν ρομπότ και προγραμματίζουν την κατασκευή τους σε απλή γλώσσα προγραμματισμού, ώστε να πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες. Τα εκπαιδευτικά πακέτα που χρησιμοποιούνται είναι τα Lego Mindstorm Education EV3.   

Pre-Study USA Book Club

Το Pre-StudyUSA book club είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος να διαβάσουμε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να μάθουμε λεξιλόγιο, να δουλέψουμε στην κατανόηση κειμένου και, εν τέλει, να μάθουμε περισσότερα για την Αμερικανική κουλτούρα. Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις και παιχνίδια με την καθοδήγηση του συμβούλου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν επίπεδο επάρκειας Α2 ή μεγαλύτερο.

Όμιλος Καλών Τεχνών

Οι μαθητές συμμετέχουν σε δημιουργικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη δημιουργικότητά τους.

Όμιλοι Αθλητισμού

Στο πλαίσιο των αθλητικών μαθητικών ομίλων του σχολείου μας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα προπονήσεων σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, ρυθμική γυμναστική).

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Ζητήστε Πληροφορίες