ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Όμιλοι Δραστηριοτήτων (clubs)
Γυμνάσιο Χασιώτη
Όμιλοι Δραστηριοτήτων (clubs)

Το απογευματινό πρόγραμμα εξωσχολικών δράσεων του σχολείου μας πραγματοποιείται μετά το τέλος του υποχρεωτικού προγράμματος και περιλαμβάνει σειρά από μαθητικούς ομίλους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους παρακάτω:

Επιβλεπόμενη Μελέτη

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τα μαθήματά τους, να συνεργαστούν μεταξύ τους για την πραγματοποίηση ομαδικών εργασιών και να λύσουν τις απορίες τους με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ή των συμμαθητών τους.

Λογική και Κριτική Επιχειρηματολογία

Ο όμιλος αυτός παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της γόνιμης επιχειρηματολογίας μέσα από παιχνίδια λέξεων, ασκήσεις λογικής και νοητικά πειράματα.

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Πρόκειται για ένα εργαστήρι παιχνιδιού και λέξεων, ανάγνωσης και γραφής με τους μαθητές στον ρόλο του δημιουργού αλλά και του αναγνώστη.

Λέσχη Ανάγνωσης

Οι μαθητές στις συναντήσεις τους συζητούν για βιβλία που αποφασίζουν να διαβάσουν από κοινού. Ασχολούνται με διάφορα λογοτεχνικά είδη (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο) ή επιλέγουν μια συγκεκριμένη θεματολογία (επιστήμες, μαθηματική λογοτεχνία, φιλοσοφία, γαστρονομία).

Εργαστήρι Μαθηματικών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν και εμβαθύνουν στις μαθηματικές έννοιες μέσα από το παιχνίδι, τη συζήτηση και τις ομαδικές αποστολές.

Ρομποτική και Προγραμματισμός (LEGO Mindstorms)

Ομάδες μαθητών κατασκευάζουν ρομπότ και προγραμματίζουν την κατασκευή τους σε απλή γλώσσα προγραμματισμού, ώστε να πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες. Τα εκπαιδευτικά πακέτα που χρησιμοποιούνται είναι τα Lego Mindstorm Education EV3.   

Όμιλος Καλών Τεχνών

Οι μαθητές συμμετέχουν σε δημιουργικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη δημιουργικότητά τους.

Όμιλοι Αθλητισμού

Στο πλαίσιο των αθλητικών μαθητικών ομίλων του σχολείου μας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα προπονήσεων σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, ρυθμική γυμναστική).

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!