ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Παρουσίαση βιβλίου στη Νέα Υόρκη
09. 05. 2023

Με φιλέλληνες, φίλους, Εφόρους και αποφοίτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στις Η.Π.Α. γέμισε η αίθουσα του Society Library της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της Katherine Kaye «Πλέοντας με τον άνεμο της ελευθερίας: Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας». Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα ενισχύσουν το ιστορικό Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης έγινε μία συνολική και συνοπτική παρουσίαση της υπεραιωνόβιας προσφοράς της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από την Έφορο JoannieDanielides.

Το βιβλίο «ζωντανεύει» τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η νεαρή Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Όπως είπε η συγγραφέας, η ηρωίδα κάνει επιλογές που την «εκτοξεύουν» σε ένα εκπληκτικό θαλάσσιο μονοπάτι, το οποίο της αλλάζει τη ζωή. «Ανεξάρτητη σκέψη ως κορίτσι και ναυτικός σε μια εποχή που η ιστιοπλοΐα δεν ήταν επιδίωξη των γυναικών, η Μπουμπουλίνα επιλέγει να είναι αυθεντική και όχι αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ότι θα έπρεπε να είναι. Η ιστορία της είναι έμπνευση σε κάθε ηλικία», ανέφερε. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο κοσμείται με εικονογραφήσεις από τον διάσημο αγιογράφο Ντμίτρι Αντρέγιεφ. Τα στυλιζαρισμένα ασπρόμαυρα σχέδιά του προσθέτουν μια ατμόσφαιρα εποχής στην ιστορία και σε συνδυασμό με το κείμενο, βοηθούν τον αναγνώστη να μεταφερθεί στο Αιγαίο πριν από δύο αιώνες, ζωντανεύοντας μια εποχή και κουλτούρα άγνωστη στους περισσότερους σύγχρονους αναγνώστες.

Έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή της Ευγενίας Οικονόμου Ντόσκα στην εκδήλωση, η οποία είχε αποφοιτήσει από την ΑΓΣ το… 1953. Μαζί με ακόμη 19 κορίτσια είχε περάσει από τα θρανία και το campus της ΑΓΣ, με τη στήριξη που παρείχε το Σχέδιο Μάρσαλ της κυβέρνησης των Η.Π.Α.. 

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!