ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Από το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο… YALE με πλήρη υποτροφία!
11. 04. 2019

                            

Το ηλεκτρονικό μήνυμα ήταν απλό: ‘congratulations’ και η φωτογραφία ενός… μπουλντόγκ. Όμως, όχι οποιοδήποτε μπουλντόγκ… Αλλά, του Handsome Dan, της μασκότ του YALE! Με αυτό τον τρόπο η 18χρονη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Κατερίνα Καργιώτη, πληροφορήθηκε ότι έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου!

Κοιτούσε και ξανακοιτούσε το μήνυμα, αδυνατώντας –αρχικά- να συνειδητοποιήσει πως εκείνη τη στιγμή, η ζωή της άλλαζε. Για λίγα δευτερόλεπτα σκέφτηκε την αφετηρία… το μικρό Ζευγολατιό Σερρών, τον ενδιάμεσο κομβικό σταθμό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τον τελικό προορισμό, το Yale. «Ή μήπως είναι ένας ακόμη σταθμός;», αναρωτήθηκε.

                            

Η ιστορία της αποτελεί πραγματική έμπνευση για μικρούς και μεγάλους. Μία κοπέλα από ένα μικρό χωριό κυνήγησε και πέτυχε τους στόχους της με την υποστήριξη ενός ιστορικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Γεννήθηκε το 2001 στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Ζευγολατιό των 150 κατοίκων. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο αναζητούσε τρόπους να κυνηγήσει τα όνειρά της, να κάνει κάτι σημαντικό. Η πρώτη επαφή της με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή έγινε μέσω… Google. «Ρωτώντας, έμαθα ότι μία γνωστή μου είχε αποφοιτήσει πρόσφατα από το Γενικό Λύκειο της ΑΓΣ. Ήρθαμε σε επαφή. Μου είπε τα καλύτερα και με προέτρεψε να συμμετάσχω στις εισαγωγικές εξετάσεις μέσω των οποίων απονέμονται και οι υποτροφίες στο Γενικό Λύκειο. Συμμετείχα μαζί με πολλά άλλα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα. Έγινα δεκτή και έλαβα και πλήρη υποτροφία!» πρόσθεσε.  

                                      

Πέρασε το κατώφλι της Σχολής ως μαθήτρια της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου, τον Σεπτέμβριο του 2016. «Ήταν σίγουρα μία μεγάλη και ευχάριστη αλλαγή στη ζωή μου. Συμμαθητές από την Καλαμαριά, την Τούμπα, το Πανόραμα, τη Χαριλάου αλλά και την Καβάλα, τη Λάρισα, τη Νάουσα, τη Θάσο, την Λήμνο, την Αθήνα, και όπου άλλου μπορείς να φανταστείς, με ποικίλα ενδιαφέροντα, υψηλές δυνατότητες και συναρπαστικές ιστορίες! Ήταν μεγάλη πρόκληση αλλά είχαμε και στήριξη για την εύκολη προσαρμογή μας», είπε. Αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών και κυρίως στη θέλησή τους να βοηθήσουν και να προσφέρουν σε όλα τα παιδιά, Θεσσαλονικείς και μη, οικότροφους και εξωτερικούς. «Η Σχολή θέλει να γινόμαστε καλοί πολίτες κι όχι απλώς καλοί μαθητές», είπε συγκινημένη.

                           

Άρχισε να προετοιμάζεται εντατικά για το επόμενο βήμα της, ή καλύτερα… άλμα της. Είχε βάλει στόχο να συνεχίσει τις σπουδές της σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο. Μπήκε στο πρόγραμμα Study USA της Σχολής και άρχισε την προετοιμασία. «Πραγματικά, ήταν μία ευχάριστη πρόκληση η προετοιμασία. Είχε τις ευκολίες αλλά και τις δυσκολίες της. Όμως, πάντα σε λογικό πλαίσιο», υπογράμμισε. Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι της στις Η.Π.Α., μέσω ενός προγράμματος διαφορετικότητας και ηγεσίας. Στη Β’ τάξη, η προετοιμασία συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2018 εργάζεται εθελοντικά σε εργαστήριο του υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α. που εδρεύει στη Σχολή. «Επρόκειτο για μία εξαιρετική εμπειρία. Με έφερε σε επαφή με την έρευνα, με έναν κορυφαίο Αμερικανό επιστήμονα αλλά και με πολλές… σκνίπες, καθώς αυτό ήταν το πεδίο της έρευνας», τόνισε.

                            

Ξεκίνησε την Γ’ τάξη του Λυκείου, τον Σεπτέμβριο του 2018. Κατέθεσε αίτηση για υποτροφία σε 20 πανεπιστήμια των Η.Π.Α. «Ο κύβος ερρίφθη. Μετά τη θετική απάντηση του YALE, δεν έχω τίποτα να περιμένω», ξεκαθάρισε. Το μοναδικό δίλημμα που αντιμετωπίζει είναι το τι θα σπουδάσει στο YALE. «Μου αρέσει η Φυσική αλλά μου αρέσει και η Πολιτική. Μάλλον θα κάνω και τα δύο και θα αποφοιτήσω με δύο πτυχία», είπε με αποφασιστικό τόνο.

                            

«Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για όλα αλλά κυρίως για τη δυνατότητα που μου έδωσε να καθίσω στα θρανία ενός ξεχωριστού Γενικού Λυκείου. Επίσης, τους καθηγητές μου, για όλες τις γνώσεις και τη συμπαράσταση και φυσικά τα στελέχη του Student Services Department για την υποστήριξη στην προετοιμασία για το YALE μέσω του Study USA», είπε συγκινημένη.

Να σημειωθεί ότι φέτος ακόμη πέντε μαθητές του Γενικού Λυκείου εξασφάλισαν πλήρη υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια, συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 2310492758 & 2301492761 και στο email admissions@afs.edu.gr.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!