ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Μέρες γιορτινές στο αγρόκτημα»
10. 01. 2022

Αγάπη, ξέγνοιαστες στιγμές, ανεμελιά και θαλπωρή προσέφερε απλόχερα σε μικρούς μαθητές το πρόγραμμα «Μέρες γιορτινές στο αγρόκτημα» που υλοποιήθηκε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι «Μέρες γιορτινές στο αγρόκτημα» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών και απευθύνεται σε παιδιά 5 – 10 ετών. Όλες οι δραστηριότητές έχουν ζεστό, χαρούμενο, γιορτινό χαρακτήρα και δελεαστικές μυρωδιές! Σχεδιάστηκαν ώστε να είναι έντονα βιωματικές και να προσφέρουν στα παιδιά ξεχωριστές, γιορτινές εμπειρίες συνεργασίας στο αγρόκτημα. Η μεγάλη «παιδική παρέα» γιορτάζει τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου, παίζοντας, κάνοντας περιπάτους, ετοιμάζοντας γιορτινές λιχουδιές, στολίζοντας δέντρο, φτιάχνοντας εικαστικές δημιουργίες και κάνοντας αθλητισμό.

Πλέον, το ραντεβού των παιδιών ανανεώθηκε για το πρόγραμμα «Μέρες Άνοιξης, Μέρες Λαμπρής!», το οποίο παραδοσιακά υλοποιείται στις Πασχαλινές σχολικές διακοπές. Απευθύνεται στις ηλικίες 5 – 10 ετών και αναμένεται να λειτουργήσει μόνο για 20 παιδιά σε δύο υποομάδες που θα δουλεύουν αυτόνομα σε παράλληλες δράσεις και θα συνεργάζονται σε κοινά εργαστήρια.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κυριακή πρωί στο αγρόκτημα», το οποίο δίνει την ευκαιρία σε οικογένειες της πόλης να έχουν μία ξεχωριστή εξόρμηση. Ο περίπατος στο καταπράσινο και ασφαλές εκπαιδευτικό αγρόκτημα, σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη, καθώς και οι βιωματικές δράσεις στο αγρόκτημα και στο εργαστήρι μαγειρικής, συνηγορούν στο να προσφέρουν στους επισκέπτες ένα πραγματικά ξεχωριστό πρωινό.

Επίσης, μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση εξακολουθεί να σημειώνει το πρόγραμμα «Γενέθλια στο αγρόκτημα», το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες που θέλουν να γιορτάσουν τα γενέθλια των παιδιών τους με ξεχωριστό και ασφαλή τρόπο, προσκαλώντας τους φίλους τους να συμμετέχουν, ως αυτόνομη ομάδα, σε βιωματικές δραστηριότητες στο καταπράσινο και ασφαλές εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!