ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και του Perrotis College
23. 01. 2020

Τις Κυριακές 12, 19 και 26 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις γνωριμίας με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο πλαίσιο των “Πρωινών Γνωριμίας @AFS Library” που διοργάνωσε το Τμήμα Εγγραφών. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν τόσο για τη φιλοσοφία εκπαίδευσης, όσο και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα - δράσεις του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου. Στις εγκαταστάσεις των σχολείων ξεναγήθηκαν περισσότερες από 60 οικογένειες, με τους μικρούς καλεσμένους να απολαμβάνουν παραμύθια, διαδραστικά παιχνίδια και κεράσματα με προϊόντα του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της ΑΓΣ, στο φιλόξενο περιβάλλον της Βιβλιοθήκης της Σχολής.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις “Πρωινών Γνωριμίας @AFS Library” συνεχίζονται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο για το Γυμνάσιο Χασιώτη και το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προκειμένου γονείς και μαθητές να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών, τις εξετάσεις αξιολόγησης, τις υποτροφίες των σχολείων και τις μελλοντικές ακαδημαϊκές - επαγγελματικές προοπτικές των μαθητών. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις των σχολείων από τους καθηγητές των σχολείων.

Τα “Πρωινά Γνωριμίας @AFS Library” για το Γυμνάσιο Χασιώτη έχουν οριστεί τα Σάββατα 22 Φεβρουαρίου και 21 Μαρτίου, στις 11:00 στις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» της ΑΓΣ. Το Γυμνάσιο Χασιώτη στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών, η οποία συνεργάζεται αρμονικά μέσα σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί τον ενθουσιασμό για μάθηση, την υπευθυνότητα, την ανεξαρτησία και οδηγεί σε ακαδημαϊκή και προσωπική αειφόρο ανάπτυξη.

Τα “Πρωινά Γνωριμίας @AFS Library” για το Γενικό Λύκειο της ΑΓΣ έχουν οριστεί τα Σάββατα 15 Φεβρουαρίου και 14 Μαρτίου στις 11:00 στις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» της ΑΓΣ. Το Γενικό Λύκειο προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών με έμφαση στην αγγλική γλώσσα, αλλά και σε μαθήματα και εργαστήρια θετικών επιστημών και επιστημών ζωής. Οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου εισάγονται σε ΑΕΙ μετά από πανελλήνιες εξετάσεις ή σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης μέσω εντατικής προετοιμασίας που παρέχεται από εξειδικευμένη ομάδα εκπαιδευτικών της Σχολής.  Μέσω του προγράμματος “Study USA”, τα τελευταία χρόνια, 48 μαθητές μας συνέχισαν τις σπουδές τους σε Αμερικανικά πανεπιστήμια με υποτροφίες συνολικού ύψους 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό εισαγωγής σε ΑΕΙ, καθώς και οι διακρίσεις των μαθητών μας που λαμβάνουν μέρος σε πλήθος ελληνικών και διεθνών διαγωνισμών.

Αναφορικά με την προώθηση των προγραμμάτων του Perrotis College, και στο πλαίσιο ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα σπουδών “B.Sc. Environmental Studies”, διοργανώνεται ενημερωτική συνάντηση και περιβαλλοντική δράση στις 14 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Holliday Inn Θεσσαλονίκης, συνδυαστικά με το «OpenEARTH Conference on Climate Change Adaptation and Mitigation». 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ενδυνάμωσης της εκπαιδευτικής ταυτότητας της Σχολής για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το Τμήμα Εγγραφών προγραμματίζει εκδηλώσεις και ενημερωτικές συναντήσεις σε όλη την περιφέρεια, συνδυαστικά με το εκτενές πρόγραμμα επισκέψεων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο ήδη εκπονείται από τον Οκτώβριο 2019 και έως τον Μάιο 2020. Το πρόγραμμα επισκέψεων, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται ενημερώσεις για τα σύγχρονα επαγγέλματα, περιλαμβάνει 200 Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στις συναντήσεις για το Γυμνάσιο πατήστε εδώ, ενώ για το Λύκειο πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα 2310492758 και 231049276.

Ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και του Perrotis College
Ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και του Perrotis College
Ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και του Perrotis College
Ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΓΣ και του Perrotis College
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!