ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN
13. 03. 2023

Τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου σε έκταση κέντρου πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, το περίφημο CERNστην Ελβετία, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες και τα πειράματα που διεξάγονται στο Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire – CERN, το οποίο συστάθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Αρχικά είχε επικεντρωθεί στη μελέτη των ατομικών πυρήνων, αλλά σύντομα άρχισε να ασχολείται με τη σωματιδιακή φυσική, η οποία μελετά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των υποατομικών σωματιδίων. Ως εκ τούτου, το εργαστήριο που λειτουργεί από το CERN συνήθως αναφέρεται ως Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής (Laboratoire Européen pour la Physique des Particules).

Κατά την ξενάγησή τους, οι 45 μαθητές παρακολούθησαν video σχετικό με το σύμπαν των σωματιδίων (Universe of particles) και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του πειράματος ALICE.  Εκεί, μετά από μια σύντομη ενημέρωση, χωρίστηκαν σε ομάδες και κατέβηκαν στις υπόγειες εγκαταστάσεις του πειράματος. Αμέσως μετά, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της Γενεύης, που είναι η έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η εκπαιδευτική εκδρομή διήρκησε από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου και αποτέλεσε μοναδική εμπειρία καθώς – μεταξύ άλλων – είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν τέσσερα κράτη (Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία) και να αποτυπώσουν εικόνες που θα τους μείνουν αξέχαστες για μια ζωή.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!