ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων
30. 01. 2021

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του Γυμνασίου Χασιώτη είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον συγγραφέα, Μάνο Κοντολέων, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Αφορμή στάθηκε η ανάγνωση των βιβλίων του Το Νησί με τις Λέξεις που Αγαπάνε για την Α΄ Γυμνασίου και Αμαρτωλή πόλη για τη Β΄ Γυμνασίου, καθώς και η εκπόνηση εργασιών από τους μαθητές πάνω σε αυτά. Τα παιδιά απηύθυναν τις ερωτήσεις τους στον συγγραφέα και ενεπλάκησαν σε έναν δημιουργικό διάλογο που αφορούσε θέματα, όπως το αν είναι προτιμότερο να γεννήσεις ή να επιλέξεις έναν διάδοχο, η αναζήτηση ταυτότητας σε περιόδους κρίσης και οι λέξεις που εμπνέουν. Ο συγγραφέας τόνισε πως όταν η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση, τότε τα παιδιά -με μια εσωτερική δυναμική- στέκονται δίπλα στους ενήλικες, έθεσε το θέμα της ενηλικίωσης ταυτότητας και είπε ότι σε περιόδους κρίσης ο υγιής άνθρωπος επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά του. Η συνάντηση, η οποία έγινε με την ουσιαστική συνδρομή της Βιβλιοθήκης και τη συνεργασία των φιλολόγων Χρήστου Πεχλιβανίδη και Κατερίνας Γιάννηλερ, ολοκληρώθηκε με την προτροπή του συγγραφέα προς τους μαθητές να καταφύγουν στην αδιάκοπη δημιουργική εργασία για να αντέξουν την αδράνεια της εποχής.

Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!