ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην αγορά τα ρεβίθια του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της ΑΓΣ
12. 06. 2020

Στη μικρή λιανική Θεσσαλονίκης και Αθήνας και στα σούπερ μάρκετ «Θανόπουλος» στην Αθήνα, διατίθενται πλέον τα ρεβίθια που παράγονται στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με την ενεργή συμμετοχή μαθητών και σπουδαστών.

Οι ποικιλίες «Αμοργός» και «Θηβών» που επιλέχθηκαν για καλλιέργεια, διαθέτουν υψηλά θρεπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά και ανταπεξέρχονται άριστα σε ξηροθερμικές συνθήκες. Στην καλλιέργεια εφαρμόζονται  καινοτόμα και αειφόρα συστήματα παραγωγής   με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, πιστοποιείται δε με σύστημα διασφάλισης  ποιότητας κατά Agro 2.1-2.2 σε Ολοκληρωμένη Διαχείριση. Επίσης, με τη βοήθεια μηχανημάτων Γεωργίας Ακριβείας γίνεται εφαρμογή μεταβλητών δόσεων στον αγρό. Η εφαρμογή της Γεωργίας Ακριβείας, σε συνδυασμό με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά Agro 2.1-2.2 πιστοποιεί τη σοβαρότητα της διαχείρισης  της καλλιέργειας και τον τρόπο μεταλαμπάδευσης στους μαθητές  και σπουδαστές της ποιοτικής παραγωγής, που αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική γεωργία.

Η καλλιέργεια ρεβιθιών στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή αποτελεί μέρος των εργαστηρίων μεγάλης καλλιέργειας της φυτικής παραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων του εκπαιδευτικού αγροκτήματος υποστηρίζουν, αποκλειστικά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών της ΑΓΣ και του Perrotis College.

Στην αγορά τα ρεβίθια του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!