ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Το InoFA σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια
12. 10. 2022

Στο ευρωπαϊκό συνέδριο των Clusters, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2022, συμμετείχε το InoFA – Internet of Food Alliance, το οποίο είναι έργο του ΕΣΠΑ και υλοποιείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της ΑΓΣ από τον Μάρτιο του 2020. Μετά από πρόσκληση του European Cluster Collaboration Platform, το InoFA εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Ηλία Κάλφα και την Δρ. Βίκυ Κρυσταλλίδου.

Το InoFA είναι cluster παραγωγών και επιχειρήσεων που έχουν ως κοινό εργαλείο την ψηφιακή γεωργία και τις ΙοΤ εφαρμογές. Στην Πράγα είχε ενεργή παρουσία στη συνάντηση, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και  αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για μεταδικτύωση (δημιουργία δικτύων από cluster) με άλλους σχηματισμούς.

Τα συμπεράσματα και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον, μαζί με τις πληροφορίες και τις εμπειρίες που προέκυψαν από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Clusters παρουσίασε ο Δρ. Κάλφας σε ειδική εκδήλωση του InoFA στην έκθεση Beyond 2022 στις 29 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - HELEXPO. Ταυτόχρονα μέλη του InoFA ανέλυσαν τις κατευθύνσεις των 15 νέων πρότζεκτ της δεύτερης φάσης του InoFA, που ήδη υλοποιούνται από τον Σεπτέμβριο του 2022.

 

To InoFA - Intenet of Food Alliance ένα αγροδιατροφικό κλάστερ στην ψηφιακή τεχνολογία

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!