ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εισήγηση του προέδρου της Σχολής, Δρ. Πάνου Κανέλλη στο Thessaloniki Summit 2020
09. 11. 2020

Στην ενότητα του Thessaloniki Summit 2020, που αφορούσε το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα, πραγματοποίησε εισήγηση ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης.

«Οι παραγωγοί μας δείχνουν συνεχές και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για νέα γνώση. Είναι απαραίτητο όμως να προσελκύσουμε και νεότερους ηλικιακά παραγωγούς. Είναι απαραίτητη η κοινωνική ανάδειξη και ο σεβασμός της κοινωνίας στο επάγγελμα του παραγωγού-αγρότη», ξεκαθάρισε. Παρουσίασε τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και οι οποίες σχετίζονται με τη:

  • σχέση ποιότητας προϊόντος με οικονομικότερους όρους παραγωγής
  • συνεχή ενημέρωση και εξοικείωση με βέλτιστες πρακτικές παραγωγής
  • γνώση των προτιμήσεων του καταναλωτή
  • σωστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων παραγωγής
  • αποφυγή σπατάλης (food waste) στην παραγωγή που οδηγεί σε αυξημένο αποτύπωμα νερού και άνθρακα

«Όμως, υπάρχουν και πιο δύσκολα διαχειρίσιμες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η πανδημία και η κυκλική οικονομία», προσέθεσε και υπογράμμισε ότι η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία λύσεων στη γεωργική παραγωγή, αλλά δεν είναι η λύση. Τέλος, παρουσίασε την προσέγγιση της ΑΓΣ ως εκπαιδευτικού ιδρύματος στη διαμόρφωση της νέας γεωργίας.



Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Δρ.Πάνος Κανέλλης ορίστηκε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων. Τα επίτιμα μέλη συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στο έργο και στις δράσεις του ΣΕΒΕ προς όφελος της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας.

Εισήγηση του προέδρου της Σχολής, Δρ. Πάνου Κανέλλη στο Thessaloniki Summit 2020
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!