ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διαμεσολάβηση ομηλίκων με τον συντονισμό του προγράμματος Arcadia
17. 10. 2021

Σε τρεις πολύωρες συνεδρίες πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση διαμεσολάβησης ομηλίκων υπό τον συντονισμό της ομάδας του προγράμματος “Arcadia” της Σχολής και με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και μελών των οικοτροφείων του Ιδρύματος.

Η διαμεσολάβηση ομηλίκων άρχισε ως ιδέα την περυσινή χρονιά και οι ενήλικες του προγράμματος παρακολούθησαν το σεμινάριο τους στα τέλη Ιουνίου. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει  μικρούς και μεγάλους στην επίλυση διαφορών και να βοηθήσει την κοινότητα να αναπτύξει την ενεργητική ακρόαση, τη μη βίαιη επικοινωνία, την αποφυγή εκφοβισμού και πολλά άλλα.

Σε συνεργασία με το “Ίδρυμα Αντιγόνη”, γίνεται συντονισμένη δουλειά στο να γνωρίσουν τα παιδιά τον εαυτό τους, να γίνουν μια ομάδα, να μάθουν τους κανόνες και τη θεωρία της διαμεσολάβησης και να εξασκηθούν μέσα από σενάρια. Για την επίτευξη του προγράμματος συνεργάστηκαν παιδιά, καθηγητές και υπάλληλοι του οικοτροφείου. Οι μαθητές που παρακολούθησαν το πρόγραμμα έλαβαν βεβαίωση πιστοποίησης και αναλαμβάνουν την υλοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης του σχολείου τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα "Arcadia" της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ιδρύθηκε με στόχο την παροχή βοήθειας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και αποτελεί, ακόμα και σήμερα, ένα από τα λίγα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για αυτό τον σκοπό. Στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η συν-διδασκαλία στην τάξη, η επιμόρφωση σε μικρές ομάδες και η συμβουλευτική πάνω σε θέματα εξετάσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Στους μαθητές παρέχονται, επίσης, εναλλακτικά μέσα μάθησης, όπως τεχνολογικές εφαρμογές, βοηθητικά μελέτης και πολλά άλλα. Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή του προγράμματος "Arcadia" έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Androus Foundation και άλλων υποστηρικτών της Σχολής – όπως το Ίδρυμα Σαμούρκα και το Demos Foundation – οι οποίοι έχουν δωρίσει μεγάλα ποσά για τη δημιουργία, τον εξοπλισμό και την κάλυψη δαπανών του προγράμματος. 

Διαμεσολάβηση ομηλίκων με τον συντονισμό του προγράμματος Arcadia
Διαμεσολάβηση ομηλίκων με τον συντονισμό του προγράμματος Arcadia
Διαμεσολάβηση ομηλίκων με τον συντονισμό του προγράμματος Arcadia
Διαμεσολάβηση ομηλίκων με τον συντονισμό του προγράμματος Arcadia
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!