ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεχίζει ως Πρόεδρος της ΑΓΣ ο Dr. Jeff Lansdale
04. 04. 2022

Επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προσωρινός Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Dr. Jeff Lansdale αποδέχθηκε την ομόφωνη πρόταση του Συμβουλίου των Εφόρων να συνεχίσει ως Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού.

Για «ιστορική και συναρπαστική στιγμή» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων, William J. Bennington, σε μήνυμά του προς την κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. «Ως Πρόεδρος, ο Dr. Lansdale θα δουλέψει με όλα τα μέλη της κοινότητας της ΑΓΣ προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Σχολή θα είναι ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που διαμορφώνει και εμπνέει μελλοντικούς ηγέτες, πρωτοπόρους στη φροντίδα ενός βιώσιμου πλανήτη. Το όραμά του για αναζωογόνηση του Εκπαιδευτικού μας Αγροκτήματος συμβολίζει τη φιλοσοφία που θα συνεχίσει να ενστερνίζεται, τη δέσμευσή του στην παράδοση αλλά και στην καινοτομία, τη βιωματική μάθηση, καθώς και την ερευνητική ανακάλυψη στη γεωργία και τον αγροδιατροφικό τομέα, στο έδαφος και την ψυχή», ανέφερε.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της ΑΓΣ Dr. Jeff Lansdale επεσήμανε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, είχα την ευκαιρία και το προνόμιο να γνωρίσω την κοινότητα της ΑΓΣ και θα είναι τιμή να συνεχίσω να υποστηρίζω την εξαιρετική δουλειά που όλοι κάνετε μέσω της προσήλωσής σας στη μοναδική αυτή Σχολή». Όραμά του είναι η αναζωογόνηση του Αγροκτήματος της Σχολής και η διασύνδεσή του με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα αλλά και την νοτιοανατολική Ευρώπη, συνολικά. Παράλληλα, θα συνεχίσει την προώθηση της γενικότερης φιλοσοφίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και θα στηρίξει τον εκσυγχρονισμό του Προγράμματος Σπουδών μέσα από την πρόταση που κατέθεσε το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ο Dr. Lansdale γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, μεγάλωσε στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και στην ηλικία των 16 ετών αναχώρησε για σπουδές στις Η.Π.Α.. Κατέχει διδακτορικό στην Εκπαίδευση από το Cornell University και B.A. στις Διεθνείς Σχέσεις από το Stanford University. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει κατοικήσει στη Βολιβία, την Ονδούρα, τη Γαλλία, τη Βολιβία, την Ινδία και τις Η.Π.Α.. Τα τελευταία 35 χρόνια ζούσε στην Ονδούρα, όπου από το 2014 ήταν πρόεδρος του Zamorano University, ενός Ιδρύματος που είναι επικεντρωμένο στον αγροδιατροφικό τομέα και την έρευνα. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, όπως στο πρόγραμμα USAID της Ονδούρας, ενώ υπήρξε και ανώτερος σύμβουλος για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας της Ονδούρας και των χωρών διεθνών δωρητών.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!