ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Οργανοληπτική εξέταση τυριών με σπιρουλίνα
10. 02. 2023

Σε πάνελ οργανοληπτικής εξέτασης τυριών με προσθήκη… σπιρουλίνας συμμετείχαν μαθητές της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος της πρακτικής άσκησης. Σκοπός ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα ενσωμάτωσης της σπιρουλίνας σε γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Το πάνελ διοργανώθηκε από την επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος "Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων" του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου. Τα τυριά παρασκευάστηκαν στο εργαστήριο τυροκομίας από τους μαθητές και υπό την καθοδήγηση του κ. Νικόλαου Κεφάλα. Οι μαθητές τυροκόμησαν με τη μέθοδο pasta filiata και επεξεργάστηκαν την τυρομάζα με τρεις διαφορετικούς τύπους σπιρουλίνας σε σκόνη και σε μορφή νιφάδων.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρκετά ελπιδοφόρα καθώς οι δοκιμαστές τα βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και πιστεύουν ότι θα είναι χρήσιμο να εξεταστεί περισσότερο η ανάπτυξη προϊόντων με σπιρουλίνα. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα τυριά δεν είχαν επιβάρυνση σε ό,τι αφορά το άρωμα και τη γεύση, κάτι που θεωρείται θετικό για την περαιτέρω διερεύνηση του νέου προϊόντος.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!