ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Νικήτας Πρασσάς, ΑΓΣ τάξη 2014
05. 01. 2022

Μόλις έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή του από το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Νικήτας Πρασσάς άρχισε να επεκτείνει δυναμικά την οικογενειακή επιχείρησή του. Σήμερα διαθέτει δύο wine bars στο Μοναστηράκι στην Αθήνα και ετοιμάζει υποκατάστημα στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσα. Πρόσφατα, ανέλαβε συγκεκριμένη δράση για τη στήριξη του ιστορικού Προγράμματος Υποτροφιών της Σχολής.

Ο Νικήτας κατάγεται από τη Λαμία και έμαθε για τη Σχολή από τη φιλόλογό του στο Γυμνάσιο, ο γιος της οποίας σπούδαζε στο ΕΠΑΛ αλλά και από μία εκπαιδευτική σχολική εκδρομή στο campus. Άρχισε να φοιτά ως οικότροφος στο ΓΕΛ και το 2014 αποφοίτησε. Έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα Τεχνολογίας Ποτών και Οινολογίας του (τότε) ΤΕΙ Αθηνών, ενώ το 2015 άνοιξε το πρώτο wine bar στο κέντρο της Αθήνας. «Η οικογένειά μου δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα. Διατηρούσε για χρόνια wine bar στη Λαμία και μετά τις σπουδές μου στη Σχολή και την είσοδό μου στο ΤΕΙ, αποφάσισα να πάρω τα ηνία και να στήσω τον δικό μου χώρο στο Μοναστηράκι», λέει. Μια επιχειρηματική κίνηση που στέφθηκε με επιτυχία καθώς δύο χρόνια αργότερα άνοιξε δεύτερο κατάστημα σε κοντινή απόσταση από το πρώτο. «Στόχος είναι να δραστηριοποιηθούμε ως επιχείρηση και στα βόρεια προάστια», λέει με πάθος.

 

Θυμάται με αγάπη και νοσταλγία τις σπουδές του στο ΓΕΛ. Τις όμορφες στιγμές με τους οικότροφους συμμαθητές του, το πανέμορφο campus και τους πάντα φιλικούς και προσιτούς καθηγητές. «Με ορισμένους έχουμε κρατήσει επαφή και ανταλλάσσουμε νέα μας. Η Σχολή είναι για εμένα μία δεύτερη οικογένεια», προσθέτει. Για αυτό ανέλαβε την πρωτοβουλία και έχει δημιουργήσει μία συγκεκριμένη λίστα κρασιών στο μαγαζί του, μέρος των εσόδων της οποίας ενισχύει το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Σχολής. «Με αυτόν τον τρόπο θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική άνεση, να σπουδάσουν με υποτροφία σε αυτό το όμορφο και εξαιρετικό σχολείο», υπογραμμίζει. Σε ό,τι αφορά τους σημερινούς μαθητές, τους καλεί να παρακολουθούν στενά τα μαθήματα, να συμμετέχουν στην πρακτική και κυρίως να βρίσκονται κοντά στους καθηγητές τους.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!