Μόλις έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή του από το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Νικήτας Πρασσάς άρχισε να επεκτείνει δυναμικά την οικογενειακή επιχείρησή του. Σήμερα διαθέτει δύο wine bars στο Μοναστηράκι στην Αθήνα και ετοιμάζει υποκατάστημα στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσα. Πρόσφατα, ανέλαβε συγκεκριμένη δράση για τη στήριξη του ιστορικού Προγράμματος Υποτροφιών της Σχολής.
Ο Νικήτας κατάγεται από τη Λαμία και έμαθε για τη Σχολή από τη φιλόλογό του στο Γυμνάσιο, ο γιος της οποίας σπούδαζε στο ΕΠΑΛ αλλά και από μία εκπαιδευτική σχολική εκδρομή στο campus. Άρχισε να φοιτά ως οικότροφος στο ΓΕΛ και το 2014 αποφοίτησε. Έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα Τεχνολογίας Ποτών και Οινολογίας του (τότε) ΤΕΙ Αθηνών, ενώ το 2015 άνοιξε το πρώτο wine bar στο κέντρο της Αθήνας. «Η οικογένειά μου δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα. Διατηρούσε για χρόνια wine bar στη Λαμία και μετά τις σπουδές μου στη Σχολή και την είσοδό μου στο ΤΕΙ, αποφάσισα να πάρω τα ηνία και να στήσω τον δικό μου χώρο στο Μοναστηράκι», λέει. Μια επιχειρηματική κίνηση που στέφθηκε με επιτυχία καθώς δύο χρόνια αργότερα άνοιξε δεύτερο κατάστημα σε κοντινή απόσταση από το πρώτο. «Στόχος είναι να δραστηριοποιηθούμε ως επιχείρηση και στα βόρεια προάστια», λέει με πάθος.