ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διαγωνισμός «Γίνε ο ήρωας των ημερών» από το Δημοτικό
06. 04. 2020

Τη διενέργεια… διαγωνισμού διαφορετικού από τους άλλους, χωρίς νικητές και ηττημένους, ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ. Με γενικότερο τίτλο «Γίνε ο ήρωας των ημερών», η διεύθυνση του σχολείου καλεί τους μαθητές να πρωταγωνιστήσουν σε βίντεο δημιουργικής έκφρασης, εκδηλώνοντας τα συναισθήματά τους στις δύσκολες ημέρες της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η σκέψη για τη διενέργεια του άρχισε από την πεποίθηση ότι οι μέρες αυτές πρέπει να παρουσιαστούν στα παιδιά ως ευκαιρία και όχι ως συμφορά. Οι στόχοι που τέθηκαν εξαρχής τοποθέτησαν τα παιδιά στο επίκεντρο και τους έδωσαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ενεργό ρόλο ως ισότιμα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως να φτιάξουν τη δική τους φανταστική περιπέτεια, να ετοιμάσουν τη δική τους καμπάνια για να προωθήσουν το "Μένουμε Σπίτι" και το "Μένουμε Σπίτι by AFS" δίνοντας μια οικολογική διάσταση, να ετοιμάσουν μαζί με την οικογένεια τους  βίντεο με τίτλο "Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε βιβλία", να προετοιμάσουν μικρά δωράκια για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, να μαγειρέψουν, να σκεφτούν μια χορογραφία, να γράψουν παραμύθια, κόμικς, διηγήματα και ποιήματα και σε ρόλο επιστήμονα που ερμηνεύει τον κόσμο να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα φυσικής!

O διαγωνισμός έχει τρεις στόχους:

  1. Να οργανωθεί ένα αρχείο δημιουργικών δραστηριοτήτων, με τις οποίες μπορεί να περάσει κανείς τον χρόνο του μένοντας στο σπίτι.
  2. Να βοηθηθούν τα παιδιά να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο αλλά και να αισθανθούν ότι προσφέρουν στη σχολική τους κοινότητα ιδέες και λύσεις.
  3. Να εμπλέξει τα παιδιά σε διαδικασίες τέτοιες στις οποίες θα καλλιεργηθούν οι δεξιότητες/ικανότητες που ούτως ή άλλως καλλιεργούνται στο Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ,  δηλαδή η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η συνεργασία (έστω και εξ' αποστάσεως), η ικανότητα επικοινωνίας στο ανθρώπινο περιβάλλον των ιδεών και των σκέψεών τους, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και δύσκολων καταστάσεων.

Με έκπληξη οι δάσκαλοι και οι δασκάλες διαπίστωσαν - όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες συμμετοχές - ότι η φαντασία των παιδιών ξεπέρασε κατά πολύ τις προτάσεις τους και έδωσε ένα ακόμη πιο ευρύ και ουσιαστικό νόημα στο διαγωνισμό! Τα παιδιά φάνηκαν όχι μόνο να διασκεδάζουν με τη διαδικασία αλλά κατάφεραν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για τη σημερινή δύσκολη περίοδο και να δώσουν στη σχολική κοινότητα νότες αισιοδοξίας και δύναμης!

Από την αρχή του διαγωνισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν πως όλες οι προτάσεις τους είναι ευπρόσδεκτες! Έτσι το αρχείο δημιουργικών δραστηριοτήτων που θα ολοκληρωθεί όταν τελειώσει ο διαγωνισμός, θα είναι κάτι που δικαιωματικά θα ανήκει στους δημιουργούς του και παράλληλα σε όλη τη σχολική κοινότητα!

Ο διαγωνισμός έχει ως ημερομηνία λήξης την ημέρα επιστροφής στο σχολείο. Στο πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει, όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες, που θα συμμετέχουν, θα βραβευτούν για την προσπάθειά τους!

Δείτε ενδεικτικά βίντεο: 

https://www.facebook.com/AmericanFarmSchool.Greece/videos/232345691478723/
https://animoto.com/play/4d8RjVT8WB2LgpgoPI4fUA?fbclid=IwAR0cWrzvAwnxGacpqdPhBn6Mlh768FsgA1lH8_axzOsSl7eZXLbrZFL_soM

Διαγωνισμός «Γίνε ο ήρωας των ημερών» από το Δημοτικό
Διαγωνισμός «Γίνε ο ήρωας των ημερών» από το Δημοτικό
Διαγωνισμός «Γίνε ο ήρωας των ημερών» από το Δημοτικό
Διαγωνισμός «Γίνε ο ήρωας των ημερών» από το Δημοτικό
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!