Γενικό Λύκειο
ΕΓΓΡΑΦΕΣ   /   Γενικό Λύκειο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 

*Ημερομηνία εξετάσεων:Σάββατο 13/05/2023 - 10.00πμ

Οι τελειόφοιτοι μαθητές Γυμνασίων προκειμένου να γίνουν δεκτοί στην Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτή διαδικασία αξιολόγησης, που ταυτόχρονα αποτελεί κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών.  Οι υποτροφίες απονέμονται με ακαδημαϊκά κριτήρια αριστείας.

Οι εξετάσεις εισαγωγής για την Α’ Λυκείου διεξάγονται κάθε Μάιο, σύμφωνα με τους όρους και τις διαδικασίες που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής στις Εξετάσεις Εισαγωγής & Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 έχουν ξεκινήσει

Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, καθώς και τυχόν αλλαγές ύλης, ημερομηνιών και συνθηκών θα γνωστοποιηθούν με email σε όλους τους υποψηφίους που έχουν υποβάλει Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις Εισαγωγής & Υποτροφιών 2023-24.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε πέντε διδακτικά αντικείμενα, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία.  Οι υποψήφιοι που δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 στην Αγγλική γλώσσα θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις Αγγλικών την ίδια ημέρα και μετά το πέρας της γραπτής αξιολόγησης.  Η θεματολογία των εξετάσεων αποβλέπει στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης της Γ' Γυμνασίου και μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ύλη προς εξέταση εδώ.


Ενδεικτικά θέματα της αξιολογικής διαδικασίας μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Η Επιτροπή Εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές γίνονται δεκτοί στην Α’ Λυκείου, καθώς και ποιοι είναι αποδέκτες των υποτροφιών.  Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται το συντομότερο δυνατόν με email από το τμήμα Εγγραφών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Κάθε χρόνο ενδέχεται να δημιουργηθούν κενές θέσεις στις τάξεις του Λυκείου. Οι θέσεις αυτές καλύπτονται σύμφωνα με την πολιτική εισαγωγής σε ενδιάμεσες τάξεις του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Η πολιτική αυτή αφορά στους μαθητές άλλων Γενικών Λυκείων, δημοσίων ή ιδιωτικών, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν σε ενδιάμεσες τάξεις στο Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, είτε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είτε κατά την διάρκεια αυτής.

H εισαγωγή ενός μαθητή/τριας σε οποιαδήποτε τάξη του Λυκείου μπορεί να γίνει κατόπιν αιτήσεως και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Προϋπόθεση εγγραφής αποτελεί η βαθμολογία να ξεπερνά το 18/20.

Υποτροφίες ή οικονομική ενίσχυση δεν προβλέπονται για τις ενδιάμεσες τάξεις.

Προϋποθέσεις και διαδικασία εισαγωγής

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε online ενημέρωση συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Ενδιαφέροντος ή να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του τμήματος Εγγραφών με email στο admissions@afs.edu.gr και τηλεφωνικά καθημερινά 8:00πμ – 5:00μμ:

Γεώργιος Σταμπολίδης 2310-492758

Ανίσα Μπέλλου 2310-492848

 

** Διαδικτυακή γνωριμία με το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ

-----------------------------------------------------------
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου με βάση το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή καταγωγή, την αναπηρία, ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή κατάσταση που προστατεύεται από το νόμο.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!