Γενικό Λύκειο
ΕΓΓΡΑΦΕΣ   /   Γενικό Λύκειο

Εγγραφές στο Γενικό Λύκειο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
3 Μαΐου 2020
 
Οι μαθητές σχολείων που τελειώνουν το Γυμνάσιο, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο της Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε μια γραπτή αξιολογική διαδικασία. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ταυτόχρονα κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών στους μαθητές που διαγωνίζονται για αυτές: 
 
1. Η φετινή γραπτή δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου, στις 10:00, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. 
 
2. Οι υποψήφιοι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις το αργότερο στις 09:15 ώστε να γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων του υποψηφίου και να ξεκινήσουν έγκαιρα οι εξετάσεις. Σε περίπτωση καθυστέρησης θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους.
 
3. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό μπλε ή μαύρα, μολύβι, σβήστρα, χάρακα και ταυτότητα ή διαβατήριο.
 
4. Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται σε πέντε διδακτικά αντικείμενα, Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία,  Βιολογία. Η εξέταση πραγματοποιείται από τις 10:00 έως τις 12:00. Κανένας εξεταζόμενος δεν αποχωρεί από την αίθουσα πριν από τις 12:00
 
5. Οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 στην Αγγλική Γλώσσα θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις Αγγλικών που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο από τις 12:30 έως τις 14:00. Τα θέματα θα είναι επιπέδου Β2 στις θεματικές ενότητες: vocabulary, grammar, reading and writing. Οι υποψήφιοι που εξετάζονται και στα Αγγλικά θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τις 12:00 έως τις 12:15 εντός της αίθουσας εξετάσεων. Κανένας από τους υποψήφιους που εξετάζονται και στα Αγγλικά δεν αποχωρεί πριν από τις 14:00.
 
6. Οι υποψήφιοι βαθμολογούνται συνολικά με άριστα το 100. 
(Κάθε μάθημα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και  Νεοελληνική Γλώσσα  θα βαθμολογείται με άριστα το 20 έτσι ώστε 5x20=100)
 
7. Τα θέματα της γραπτής δοκιμασίας αποβλέπουν στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης του Γυμνασίου. Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται στο έγγραφο που θα βρείτε εδώ. Υπόδειγμα θεμάτων για τις εξετάσεις των Αγγλικών θα βρείτε εδώ
 
8. Η επιτροπή εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές θα γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο, καθώς και ποιοι από αυτούς θα είναι οι αποδέκτες των διαθέσιμων υποτροφιών.
 
9. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται μετά από λίγες ημέρες ηλεκτρονικά, με email που στέλνεται από το Τμήμα Εγγραφών και Επικοινωνίας της ΑΓΣ.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Αίτηση Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις

Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2020-2021 στο Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πατήστε εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο εδώ και να μας τη στείλετε με email. 

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Μια φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας (στο πίσω μέρος να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο)

2. Έλεγχος επίδοσης Β’ Γυμνασίου και Α’ τετραμήνου της Γ’ Γυμνασίου 

3. Πιστοποιητικό/α  Αγγλικών και άλλων ξένων γλωσσών (εφόσον υπάρχουν)

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2020 - 2021 θα γίνονται δεκτές έως 26 Απριλίου 2020.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.
 
Διαφορετικά μπορείτε να συμπληρώσετε την online Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα μαζί σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα και να μας τη στείλετε με email μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
 
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας!
 
Υπεύθυνος Ενημέρωσης Γενικού Λυκείου:
Γιώργος Σταμπολίδης
Τηλ: 2310 492 758
Email: admissions@afs.edu.gr
 
Φωτεινή Μωυσιάδου
Διευθύντρια Τμήματος Εγγραφών
Τηλ: 2310 492 946
Email: fotini@afs.edu.gr
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!