Γενικό Λύκειο
ΕΓΓΡΑΦΕΣ   /   Γενικό Λύκειο

                     ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 2024-2025

                             ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Οι εξετάσεις με λίγα λόγια:

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος:
Α: μαθητές του Γυμνασίου «Χασιώτη» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που διεκδικούν υποτροφία
Β: μαθητές άλλων ιδιωτικών και δημοσίων Γυμνασίων σχολείων ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 
Ημερομηνία: Κυριακή 19 Μαίου 2024 | 10:00πμ – 13:00μμ | James Hall, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: 01.11.2023 έως 13.05.2024
Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις εδώ
 
Ενδεικτικά θέματα

 

Αναλυτικά:

Οι τελειόφοιτοι μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων Σχολείων της χώρας προκειμένου να γίνουν δεκτοί στην Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτή διαδικασία αξιολόγησης, που ταυτόχρονα αποτελεί κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών.

Στην ίδια διαδικασία αξιολόγησης μπορούν να λάβουν μέρος και οι μαθητές του Γυμνασίου «Χασιώτη» της ΑΓΣ που επιθυμούν να διεκδικήσουν υποτροφία.

Οι υποτροφίες και στις δύο περιπτώσεις υποψηφίων απονέμονται με ακαδημαϊκά κριτήρια αριστείας ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Oι διαγωνιζόμενοι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, με βάση την επίδοσή τους στη γραπτή διαδικασία αξιολόγησης, να διεκδικήσουν υποτροφίες διδάκτρων (15%-100%)

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε δύο διδακτικά αντικείμενα, Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά. Οι υποψήφιοι που δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 στην Αγγλική γλώσσα θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις Αγγλικών την ίδια ημέρα και μετά το πέρας της γραπτής αξιολόγησης.  Η θεματολογία των εξετάσεων αποβλέπει στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης της Γ' Γυμνασίου και μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ύλη προς εξέταση εδώ.  

Η Επιτροπή Εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές γίνονται δεκτοί στην Α’ ΓΕΛ καθώς και ποιοι είναι οι αποδέκτες των υποτροφιών. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται το συντομότερο δυνατόν με email από το τμήμα Εγγραφών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, καθώς και τυχόν αλλαγές ύλης, ημερομηνιών και συνθηκών θα γνωστοποιηθούν με email σε όλους τους υποψηφίους που έχουν υποβάλει Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις Εισαγωγής & Υποτροφιών 2024-25.

Ενημερωθείτε για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την αλλαγή της εκπαιδευτικής βαθμίδας και τις εξετάσεις εισαγωγής και υποτροφιών για το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής:

  1. Δια ζώσης: Κυριακή 21.01.2024 και ώρα 11:00πμ

         Δηλώστε συμμετοχή εδώ

      2. Διαδικτυακές ενημερώσεις:

          1η  Κυριακή 04.02.2024 και ώρα 18:30μμ

               Δηλώστε συμμετοχή εδώ

          2η  Τετάρτη 20.03.2024 και ώρα 18:00μμ

               Δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στο campus και να μας γνωρίσετε από κοντά κλείνοντας ραντεβού στα τηλ. 2310 492.758, 848, 761 & 789, ώρες γραφείου.

_____________________________________________________________

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Κάθε χρόνο ενδέχεται να δημιουργηθούν κενές θέσεις στις τάξεις του Λυκείου. Οι θέσεις αυτές καλύπτονται σύμφωνα με την πολιτική εισαγωγής σε ενδιάμεσες τάξεις του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η πολιτική αυτή αφορά στους μαθητές άλλων Γενικών Λυκείων, δημοσίων ή ιδιωτικών, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν σε ενδιάμεσες τάξεις στο Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, είτε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είτε κατά τη διάρκεια αυτής.

H εισαγωγή ενός μαθητή/τριας σε οποιαδήποτε τάξη του Λυκείου μπορεί να γίνει κατόπιν αιτήσεως και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Βρείτε εδώ την Αίτηση Εισαγωγής στις ενδιάμεσες τάξεις.

Υποτροφίες ή οικονομική ενίσχυση δεν προβλέπονται για τις ενδιάμεσες τάξεις.

Προϋποθέσεις και διαδικασία εισαγωγής

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε  ενημέρωση συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Ενδιαφέροντος ή να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του τμήματος Εγγραφών με email στο admissions@afs.edu.gr και τηλεφωνικά καθημερινά 08:00πμ – 17:00μμ:

Γιώργος Σταμπολίδης, 2310 492.758

Μαρία Σουμελίδου, 2310 492.848

-----------------------------------------------------------
 

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου με βάση το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή καταγωγή, την αναπηρία, ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή κατάσταση που προστατεύεται από το νόμο.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!