Γενικό Λύκειο
ΕΓΓΡΑΦΕΣ   /   Γενικό Λύκειο

Εγγραφές στο Γενικό Λύκειο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
5 Μαΐου 2019
 
Οι μαθητές σχολείων που τελειώνουν το Γυμνάσιο, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο της Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε μια γραπτή αξιολογική διαδικασία. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ταυτόχρονα κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών στους μαθητές που διαγωνίζονται για αυτές: 
 
1. Η φετινή γραπτή δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 10:00 πμ, στην αίθουσα SETH FRANK της σπουδαστικής Εστίας Αλίκη Περρωτή εντός των εγκαταστάσεων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. 
 
2. Οι υποψήφιοι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις το αργότερο στις 9:15 π.μ. ώστε να γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων του υποψηφίου και να ξεκινήσουν έγκαιρα οι εξετάσεις. Σε περίπτωση καθυστέρησης θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους.
 
3. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό μπλε ή μαύρα, μολύβι, σβήστρα, χάρακα και ταυτότητα ή διαβατήριο.
 
4. Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται σε πέντε διδακτικά αντικείμενα, Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία,  Βιολογία. Η εξέταση πραγματοποιείται από τις 10:00 έως τις 12:00. Κανένας εξεταζόμενος δεν αποχωρεί από την αίθουσα πριν από τις 12:00
 
5. Οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 στην Αγγλική Γλώσσα θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις Αγγλικών που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο στις 12:30 μ.μ. έως τις 14:00 μ.μ. Τα θέματα θα είναι επιπέδου Β2 στις θεματικές ενότητες: vocabulary, grammar, reading and writing. Οι υποψήφιοι που εξετάζονται και στα Αγγλικά θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τις 12:00 έως τις 12:15 εντός της αίθουσας εξετάσεων. Κανένας από τους υποψήφιους που εξετάζονται και στα Αγγλικά δεν αποχωρεί πριν από τις 14:00.
 
6. Οι γονείς θα πρέπει στις 12:00 ή στις 14:00 (μόνο για τους υποψήφιους που δίνουν και Αγγλικά) να βρίσκονται μπροστά στην σπουδαστική εστία Αλίκη Περρωτή για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Κατά την διάρκεια της εξέτασης μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του Εστιατορίου-Καφέ της σπουδαστικής Εστίας Αλίκη Περρωτή για να αναμένουν την ολοκλήρωση των εξετάσεων. 
 
7. Οι υποψήφιοι βαθμολογούνται συνολικά με άριστα το 100. 
(Κάθε μάθημα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και  Νεοελληνική Γλώσσα  θα βαθμολογείται με άριστα το 20 έτσι ώστε 5x20=100)
 
8. Τα θέματα της γραπτής δοκιμασίας αποβλέπουν στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης του Γυμνασίου. Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται στο συνημμένο έγγραφο που θα βρείτε εδώ.
 
9. Η επιτροπή εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές θα γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο, καθώς και ποιοι από αυτούς θα είναι οι αποδέκτες των διαθέσιμων υποτροφιών.
 
10. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται μετά από λίγες ημέρες ηλεκτρονικά, με email που στέλνεται από το Τμήμα Εγγραφών και Επικοινωνίας της ΑΓΣ.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Αίτηση Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις

Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2019-2020 στο Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πατήστε εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο εδώ και να μας τη στείλετε με email ή φαξ. 

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Μια φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας (στο πίσω μέρος να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο)

2. Έλεγχος επίδοσης Β’ Γυμνασίου και Α’ τετραμήνου της Γ’ Γυμνασίου 

3. Πιστοποιητικό/α  Αγγλικών και άλλων ξένων γλωσσών (εφόσον υπάρχουν)

4. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος προηγούμενου έτους, καθώς και αντίγραφο της πιο πρόσφατης δήλωσης ακινήτων (Ε9) των γονέων του υποψηφίου. Αυτά τα έγγραφα είναι απαραίτητα για τους υποψήφιους μαθητές που εκτός από την εισαγωγή τους, ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μία από τις διαθέσιμες υποτροφίες.

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2019 - 2020 θα γίνονται δεκτές έως 30 Απριλίου 2019.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.
 
Διαφορετικά μπορείτε να συμπληρώσετε την online Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα μαζί σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα και να μας τη στείλετε με email ή με fax μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
 
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας!
 
Υπεύθυνος Ενημέρωσης Γενικού Λυκείου:
Γιώργος Σταμπολίδης
Τηλ: 2310 492 758
Fax: 2310 492 864
Email: admissions@afs.edu.gr
 
Λένα Εξαδακτύλου
Διοικητική Υποστήριξη
Τηλ :2310 492 761
Fax: 2310 492 864
Email: admissions@afs.edu.gr
 
Έλλη Κωνσταντίνου
Διευθύντρια Τμήματος Εγγραφών
Τηλ: 2310 492 870
Fax: 2310 492 864
Email: elli@afs.edu.gr
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!