Γενικό Λύκειο
ΕΓΓΡΑΦΕΣ   /   Γενικό Λύκειο

Εγγραφές στο Γενικό Λύκειο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
 
Οι μαθητές σχολείων που τελειώνουν το Γυμνάσιο, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο της Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε μια γραπτή αξιολογική διαδικασία. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ταυτόχρονα κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών στους μαθητές που διαγωνίζονται για αυτές: 
 
1. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα πραγματοποιήσει τις γραπτές εξετάσεις αξιολόγησης και υποτροφιών για την Α' τάξη του Γενικού Λυκείου το Σάββατο 30/05 στις εγκαταστάσεις της Σχολής, σύμφωνα με τους όρους και τις διαδικασίες που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, μετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα θα επικοινωνηθούν μέσω email στους υποψηφίους που έχουν υποβάλει αίτηση.
 
2. Την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις το αργότερο στις 09:15 ώστε να γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων του υποψηφίου και να ξεκινήσουν έγκαιρα οι εξετάσεις. Σε περίπτωση καθυστέρησης θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους.
 
3. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό μπλε ή μαύρα, μολύβι, σβήστρα, χάρακα και ταυτότητα ή διαβατήριο.
 
4. Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται σε πέντε διδακτικά αντικείμενα, Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία,  Βιολογία. Η εξέταση πραγματοποιείται από τις 10:00 έως τις 12:00. Κανένας εξεταζόμενος δεν αποχωρεί από την αίθουσα πριν από τις 12:00
 
5. Οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 στην Αγγλική Γλώσσα θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις Αγγλικών που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο από τις 12:30 έως τις 14:00. Τα θέματα θα είναι επιπέδου Β2 στις θεματικές ενότητες: vocabulary, grammar, reading and writing. Οι υποψήφιοι που εξετάζονται και στα Αγγλικά θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τις 12:00 έως τις 12:15 εντός της αίθουσας εξετάσεων. Κανένας από τους υποψήφιους που εξετάζονται και στα Αγγλικά δεν αποχωρεί πριν από τις 14:00.
 
6. Οι υποψήφιοι βαθμολογούνται συνολικά με άριστα το 100. 
(Κάθε μάθημα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και  Νεοελληνική Γλώσσα  θα βαθμολογείται με άριστα το 20 έτσι ώστε 5x20=100)
 
7. Τα θέματα της γραπτής δοκιμασίας αποβλέπουν στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης του Γυμνασίου. Η νέα μειωμένη εξεταστέα ύλη καθορίζεται στο έγγραφο που θα βρείτε εδώ. Υπόδειγμα θεμάτων για τις εξετάσεις των Αγγλικών θα βρείτε εδώ
 
8. Η επιτροπή εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές θα γίνουν δεκτοί στο Γενικό Λύκειο, καθώς και ποιοι από αυτούς θα είναι οι αποδέκτες των διαθέσιμων υποτροφιών.
 
9. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται μετά από λίγες ημέρες ηλεκτρονικά, με email που στέλνεται από το Τμήμα Εγγραφών και Επικοινωνίας της ΑΓΣ.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.
 
Διαφορετικά μπορείτε να συμπληρώσετε την online Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα μαζί σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα και να μας τη στείλετε με email μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
 
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας!
 
Υπεύθυνος Ενημέρωσης Γενικού Λυκείου:
Γιώργος Σταμπολίδης
Τηλ: 2310 492 758
Email: admissions@afs.edu.gr
 
Φωτεινή Μωυσιάδου
Διευθύντρια Τμήματος Εγγραφών
Τηλ: 2310 492 946
Email: fotini@afs.edu.gr
 
-----------------------------------------------------------
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου με βάση το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή καταγωγή, την αναπηρία, ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή κατάσταση που προστατεύεται από το νόμο.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Ζητήστε Πληροφορίες