Γενικό Λύκειο
ΕΓΓΡΑΦΕΣ   /   Γενικό Λύκειο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 

Οι τελειόφοιτοι μαθητές Γυμνασίων προκειμένου να γίνουν δεκτοί στην Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτή διαδικασία αξιολόγησης, που ταυτόχρονα αποτελεί κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών.  Οι υποτροφίες απονέμονται με ακαδημαϊκά κριτήρια αριστείας.

Οι εξετάσεις εισαγωγής για την Α’ Λυκείου θα διεξαχθούν το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τους όρους και τις διαδικασίες που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής στις Εξετάσεις Εισαγωγής & Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 γίνονται δεκτές από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 9 Μαΐου 2022.  

Μπορείτε να συμπηρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εδώ, να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο email admissions@afs.edu.gr. 

Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, καθώς και τυχόν αλλαγές ύλης, ημερομηνιών και συνθηκών λόγω της πανδημίας θα επικοινωνηθούν με email σε όλους τους υποψηφίους που έχουν υποβάλει Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις Εισαγωγής & Υποτροφιών 2022-23.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε πέντε διδακτικά αντικείμενα, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία.  Οι υποψήφιοι που δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 στην Αγγλική γλώσσα θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις Αγγλικών την ίδια ημέρα και μετά το πέρας της γραπτής αξιολόγησης.  Η θεματολογία των εξετάσεων αποβλέπει στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης της Γ' Γυμνασίου και μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ύλη προς εξέταση εδώ.

Ενδεικτικά θέματα της αξιολογικής διαδικασίας μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Η Επιτροπή Εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές γίνονται δεκτοί στην Α’ Λυκείου, καθώς και ποιοι είναι αποδέκτες των υποτροφιών.  Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται το συντομότερο δυνατόν με email από το τμήμα Εγγραφών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Μαθητές ενδιάμεσων τάξεων Λυκείου που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους στη Β’ και Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μπορούν να κατεβάσουν εδώ την Αίτηση Εγγραφής, να τη συμπληρώσουν και να τη στείλουν με email στο admission@afs.edu.gr.  Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, οι αιτήσεις αξιολογούνται με ακαδημαϊκά και άλλα κριτήρια (συνέντευξη υποψηφίου) από την Επιτροπή Εγγραφών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε online ενημέρωση συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Ενδιαφέροντος ή να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του τμήματος Εγγραφών με email στο admissions@afs.edu.gr και τηλεφωνικά καθημερινά 8:00πμ – 5:00μμ:

Γεώργιος Σταμπολίδης 2310-492758

Εύα Καλαϊτζίδου 2310-492810

-----------------------------------------------------------
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου με βάση το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή καταγωγή, την αναπηρία, ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή κατάσταση που προστατεύεται από το νόμο.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!