ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σημαντικές διακρίσεις μαθητών του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος
22. 03. 2022

Πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, πέτυχαν μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη, του Επαγγελματικού και του Γενικού Λυκείου της Σχολής.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ, Στέφανος Βαβλάς, κατέκτησε την τρίτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας κρασιού! Ομάδα τεσσάρων μαθητών ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι και συμμετείχε στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Ο Στέφανος Βαβλάς πέρασε όλα τα στάδια και τελικά πήρε την τρίτη θέση, μεταξύ 25 διαγωνιζόμενων από όλη την Ευρώπη στην αξιολόγηση κρασιού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομηλίκους και να αποκτήσουν πολύτιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, οι μαθητές της ΑΓΣ συμμετέχουν στο γαλλικό πρόγραμμα «Concours General Agricole». Διοργανώνεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Γαλλίας και κάθε χρόνο (με εξαίρεση τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας) δύο μαθητές της Σχολής συμμετέχουν στην αξιολόγηση ζώων και ακόμη δύο στην αξιολόγηση κρασιού.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Δ.Ε.Θ ο διαγωνισμός ρομποτικής FIRST LEGO League Challenge, όπου συμμετείχαν 39 ομάδες από την Κεντρική Μακεδονία. Το Γυμνάσιο Χασιώτη συμμετείχε με ομάδα αποτελούμενη από οκτώ μαθητές (AFS Lego Bros) και προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στις 2-3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη με ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε όλες τις κατηγορίες του διαγωνισμού, έχοντας μια πολύ ικανοποιητική παρουσία και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ομαδικότητα. Η προετοιμασία τους έγινε στο πλαίσιο του club ρομποτικής και η καθοδήγησή τους από τους εκπαιδευτές της EduAct.

Μία μέρα αργότερα, την Κυριακή 20 Μαρτίου, 14 μαθητές  από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Χασιώτη συμμετείχαν στον 2ο διαγωνισμό Θετικών Επιστημών του Κολλεγίου Δελασάλ. Συνολικά, συμμετείχαν 27 ομάδες Γυμνασίων από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο διαγωνισμός περιλάμβανε ερωτήσεις από το πεδίο του STEM, ενώ οι πέντε ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους σε ένα πρόβλημα κατασκευής καταπέλτη με συγκεκριμένα υλικά. Οι 14 μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη έπρεπε να εργαστούν σε μικρές ομάδες, να επιδείξουν κριτική σκέψη και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Η ομάδα των: Κωνσταντίνου Κεχίδη, Δημήτρη Παρούτη και Δημήτρη Φέκα προκρίθηκε στον τελικό και κατέκτησε την πρώτη θέση του διαγωνισμού!

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!