ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δράσεις… μαγειρικής για μαθητές και γονείς του Δημοτικού
24. 10. 2022

Στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος της Υγιεινής Διατροφής πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δράσεις μαγειρικής στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Μαζί με τους μαθητές παρευρίσκονταν οι γονείς και κηδεμόνες τους, ως βοηθοί αλλά και καλεσμένοι τους για τις γευστικές δοκιμές.

Οι μαθητές ετοίμασαν κρύα σάντουιτς και σαλάτα σε σουβλάκι, μαθαίνοντας παράλληλα να ακολουθούν τα βήματα μιας συνταγής, μαγειρικές δεξιότητες ανάλογα με την ηλικία τους, διαχείριση των υπολειμμάτων τοποθετώντας τα αντίστοιχα σε ανακύκλωση ή κομπόστ,  και φυσικά δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας όλοι μαζί το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα της Υγιεινής Διατροφής έχει συσταθεί σε συνεργασία με τη διατροφολόγο Δάφνη Νταλάπα. Είναι εναρμονισμένο με τους ευρύτερους στόχους του σχολείου, εμπλέκεται διαθεματικά σε όλες τις τάξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης των μαθητών πέρα από τις αρχές τις υγιεινής διατροφής, είναι η  προστασία του περιβάλλοντος ανάλογα με τις διατροφικές τους επιλογές, οι έννοιες της εποχικότητας, το Zero Waste, η σύνδεση με την παραγωγή προϊόντων της Σχολής, αλλά και η προσωπική ανάπτυξη με δράσεις ενσυνειδητότητας και  γευσιγνωσίας. Ειδικότερα, οι δράσεις μαγειρικής, αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους σε πρακτικό επίπεδο ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Με τις ομαδικές δραστηριότητες που ακολουθούνται και σε αυτό το πρόγραμμα του σχολείου καλλιεργούνται και οι δεξιότητες της συνεργασίας, της αλληλεπίδρασης, της κριτικής και της δημιουργικής σκέψης.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!