ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εργαστήρια επιμόρφωσης από το δίκτυο Green Waters
30. 03. 2023

Η μελέτη και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η ασφάλεια και ο βιώσιμος εναλλακτικός τουρισμός στη θάλασσα καθώς και η ιστορία και ο πολιτισμός σχετικά με τη θάλασσα, είναι οι βασικοί άξονες των δράσεων του Δικτύου Green Waters, το οποίο υλοποιεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και με χρηματοδότηση του Active Citizens Fund.

Μέρος των δράσεων του Δικτύου είναι εργαστήρια ενδυνάμωσης και επιμόρφωσης των εθελοντών. Στις 9 και 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήριο με θέμα «Ασφάλεια και επιβίωση στη θάλασσα». Διεξήχθη με τη συνεργασία των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία είναι επίσης μέλος του Δικτύου. Στο εργαστήριο συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κοκκίνης. Περιελάμβανε παρουσίαση των βασικών κινήσεων για την επιβίωση σε περίπτωση ατυχήματος στη θάλασσα, πρακτική άσκηση σε απλά μέσα διάσωσης και συζήτηση για τους βασικούς κινδύνους στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Το δεύτερο εργαστήριο του Δικτύου σχετίζονταν με την «Οργάνωση και διαχείριση εθελοντικών ομάδων» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φορέα κοινωνικής καινοτομίας Among, στις 29 Μαρτίου στον χώρο της iSea.

 

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!