ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Ανδρέας Κουτούγιας (Τάξη 2020)
03. 03. 2023

Την πεποίθησή ότι οι σπουδές στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ανοίγουν λαμπρές επαγγελματικές ευκαιρίες, εξέφρασε ο απόφοιτος του Ι.ΙΕΚ, Ανδρέας Κουτούγιας (Τάξη 2020). Με καταγωγή από τη Λάρισα, σπούδασε στο Ι.ΙΕΚ της ΑΓΣ μέσω υποτροφίας της εταιρείας Μelissa-Κίκιζας, στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της με το Ίδρυμα.

«Έμαθα για τη Σχολή από την εταιρεία και συγκεκριμένα από τον απόφοιτο της, Γιάννη Πούρικα, ο οποίος εργάζεται εκεί. Η οικογένεια μου καλλιεργεί σιτάρι, δημητριακά, βαμβάκι και ελαιοκράμβη και συνεργάζεται με τη Melissa-Κίκιζας», είπε. Του έχουν μείνει αξέχαστες οι επισκέψεις σε εργοστάσια και παραγωγούς, οι οποίες τον βοήθησαν να καταλάβει καλύτερα ό,τι μάθαινε στη θεωρία και να νιώθει πιο προετοιμασμένος για να μεταφέρει τις γνώσεις στην οικογενειακή επιχείρηση. «Η πρακτική δεν αφήνει περιθώριο φαντασίας», ανέφερε και υπογράμμισε ότι όσα έμαθε στο Ι.ΙΕΚ τα μετέφερε στα χωράφια της οικογένειας με αποτέλεσμα να δει 30% αύξηση στην παραγωγή!

Αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο κατά τη διάρκεια των σπουδών του είναι ότι συναναστράφηκε με άτομα με κοινό τρόπο σκέψης και στόχους. Έκανε πραγματικές φιλίες, καθώς ήταν οικότροφος. Πιστεύει ότι η ζωή στο οικοτροφείο μπορεί να διαμορφώσει τον χαρακτήρα των σπουδαστών και να τους κρατήσει «μέσα στα πράγματα», εννοώντας να έχουν πιο στενή σχέση με τον τομέα της γεωργίας και των πρακτικών της.

«Η ΑΓΣ με βοήθησε να αποκτήσω γνώσεις και εμπειρία με μηχανήματα διαφορετικά από αυτά που έχουμε στην οικογένειά μας. Μου έκανε εντύπωση η υποστήριξη από τους αρμοδίους. Είμαι παρά πολύ περήφανος για την ΑΓΣ και μιλάω σε φίλους και γνωστούς με τα καλύτερα λόγια για το έργο που κάνει», είπε και τόνισε ότι μελλοντικοί στόχοι του είναι να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να αυξήσει και άλλο την παραγωγή και την καλλιεργήσιμη έκταση, επενδύοντας στην τεχνολογία και το περιβάλλον.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!