ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αποφοιτήσεις Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College
23. 06. 2023

Περηφάνια, ικανοποίηση και χαρά ήταν τα συναισθήματα που είχαν «ζωγραφιστεί» στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών και των γονέων/κηδεμόνων, κατά τη διάρκεια των τελετών αποφοίτησης όλων των βαθμίδων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College. Φυσικά και οι μαθητές (μικροί ή μεγάλοι) ήταν χαρούμενοι και συγκινημένοι καθώς ολοκληρώθηκε ένας εκπαιδευτικός «κύκλος».

Πρεμιέρα στις αποφοιτήσεις έκανε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, το Νηπιαγωγείο. Το Σάββατο 17 Ιουνίου έγινε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του ΙΙΕΚ και του Perrotis College με κεντρικό ομιλητή τον ιδρυτή και γενικό διευθυντή της Augmenta, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο. Ακολούθησε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου η αποφοίτηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και μία μέρα αργότερα η αποφοίτηση μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη. Η «αλυσίδα» των αποφοιτήσεων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου με τους μαθητές του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου. Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη σεμνή και συγκινητική τελετή αποφοίτησης. Κατά τη διάρκειά της αναγορεύτηκε σε επίτιμο καθηγητή Περιβαλλοντικής Επιστήμης του Perrotis College.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του τόνισεότι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος εναντίον της φύσης, υπογράμμισε ότι το περιβαλλοντικό πρόβλημα έχει πνευματική και ηθική διάσταση και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό ότι η καταστροφή της φύσης είναι αμαρτία. Ξεκαθάρισε ότι το σύγχρονο παγκόσμιο οικολογικό πρόβλημα έχει σαφή ανθρωπογενή αίτια και παρότι ο άνθρωπος γνωρίζει το μέγεθος της απειλής, δεν αλλάζει συμπεριφορά. Απευθυνόμενος στους μαθητές που αποφοιτούσαν, τη διοίκηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και την κοινότητα του Ιδρύματος, ανέφερε: «Επαινούμε τον οικοφιλικό προσανατολισμό της ΑΓΣ, τα πολυδιάστατα προγράμματα σπουδών, τον συνδυασμό επιστημονικής γνώσης, έρευνας και έμφασης στην πράξη και τις συνεργασίες. Ο Πατριάρχης σας είναι βέβαιος ότι στο μέλλον θα ανήκετε στην οικολογική πρωτοπορία». Να σημειωθεί ότι φτάνοντας στο campus, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Dr. Jeff Lansdale και τη δωρήτρια Αριάν Κοντέλλη στο «Σπίτι Εργαλείων της Παράδοσης: Συλλογή Παύλου και Αριάν Κοντέλλη».

Καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο και τους παρευρισκόμενους στην τελετή αποφοίτησης ο Dr. Jeff Lansdale τόνισε ότι ο υψηλός καλεσμένος κατάφερε να ενώσει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο μέσω της πίστης, αλλά και μέσω της δέσμευσής του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη σύντομη ομιλία του ο απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου (τάξη 1983) Χρήστος Μπόσκος από τον Αετό Φλώρινας και γνωστός οινοπαραγωγός, προέτρεψε τους μαθητές να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Ακολούθησαν οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες των προέδρων των δεκαπενταμελών συμβουλίων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ, τις οποίες εκφώνησαν ο Νώε Κουρτζίδης και ο Ευάγγελος Μπαράκας, αντίστοιχα.

Την παρουσίαση του Γενικού Λυκείου και την απονομή βραβείων στους καθηγητές και μαθητές που διακρίθηκαν έκανε ο διευθυντής του Μανώλης Πεδιωτάκης. «Σας ευχόμαστε ολόψυχα οι καθηγητές σας και εγώ να κατακτήσετε όσα ονειρεύεστε σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές. Ακολούθησε αντίστοιχη παρουσίαση του Επαγγελματικού Λυκείου και απονομή βραβείων από τον διευθυντή, Απόστολο Βουρκούδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ζήστε τη ζωή σας με αξιοπρέπεια, με τόλμη αλλά και με αρετή και σύνεση. Η μεγάλη οικογένεια της Σχολής θα βρίσκεται πάντα κοντά σας, να χαίρετε με τις επιτυχίες σας και να σας στηρίζει στις προσπάθειές σας».

Παρόντες στην τελετή αποφοίτησης ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Εφόρων της ΑΓΣ, Στέφανος Παντελιάδης, οι Έφοροι της Σχολής, οι τοπικοί Μητροπολίτες, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κιλκίς Κωνσταντίνος Σιωνίδης (αντίστοιχα), οι υποψήφιοι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης (εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ), Κώστας Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, επίσημοι προσκεκλημένοι και φυσικά οι φίλοι και οι οικογένειες των μαθητών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα της ΑΓΣ και του Perrotis College στο facebook.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!