ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς για τους μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη
03. 06. 2022

Διαθέτουν μυαλό… «ξυράφι» και λατρεύουν τα μαθηματικά, τις στήλες, τις «πίτες» και τα διαγράμματα. Τρεις μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Χασιώτη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κατέκτησαν τη 2η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής! Το 2021, η ομάδα τους είχε βγει 6η,ενώ σε ό,τι αφορά τον ελληνικό διαγωνισμό, πέρυσι ήταν στην 3η θέση και φέτος κατέκτησαν την πρωτιά.

Σε λίγες μέρες ο Πολύκαρπος - Άρης Καλαϊτζίδης, ο Δημήτρης Παρούτης και η Μαρία - Αναστασία Τρεύλα θα αποφοιτήσουν από τη Β’ τάξη του Γυμνασίου και ήδη επεξεργάζονται σχέδια και προτάσεις για τον επόμενο ελληνικό και ευρωπαϊκό διαγωνισμό στατιστικής! Η ομάδα «έδεσε» από την πρώτη μέρα μαθημάτων στο Γυμνάσιο Χασιώτη. Έχοντας θριαμβεύσει και πέρυσι στον διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ, οι τρεις συμμαθητές συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση με τον «αέρα» του νικητή. Όμως, το επίπεδο παρέμεινε πολύ υψηλό. Στον 5ο Ελληνικό Διαγωνισμό Στατιστικής συμμετείχαν 406 ομάδες (152 ομάδες Λυκείων και 254 ομάδες Γυμνασίων), από 41 Λύκεια και 51 Γυμνάσια της χώρας. Σκοπός του διαγωνισμού που διοργανώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι να αναδειχθούν ταλαντούχοι μαθητές που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη μέσα από την ενασχόληση με ερευνητική εργασία βασισμένη σε επίσημες στατιστικές. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις: η 1η φάση περιλαμβάνει τρία τεστ γνώσεων σχετικά με έννοιες στατιστικής και πιθανοτήτων, καθώς και με τη χρήση πηγών και inforgraphicsτων επίσημων στατιστικών, ενώ η 2η φάση αποτελείται από μια ερευνητική εργασία πάνω σε συγκεκριμένο θέμα που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Οι πρώτες δύο ομάδες από όλη την Ελλάδα προχωρούν και στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Έτσι, η ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη κατάφερε να εξασφαλίσει – για δεύτερη συνεχή χρονιά – την παρουσία της στα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, κλήθηκαν να ετοιμάσουν δίλεπτο βίντεο με θέμα «περιβάλλον και στατιστικές», στο οποίο παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και τη συνέκριναν με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μαθηματικών, Όλγας Γρηγοριάδου και την υποστήριξη του Γυμνασίου Χασιώτη, η ομάδα παρουσίασε ένα εξαιρετικό βίντεο, αποσπώντας τη δεύτερη θέση.

Στο μεταξύ, το δεύτερο και τρίτο βραβείο απέσπασαν τέσσερις μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας, ο οποίος διεξήχθη την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 45 ερωτήσεις κλειστού τύπου, οι οποίες βασίζονται στη διδακτέα ύλη της Βιολογίας. Για να απαντηθούν σωστά οι ερωτήσεις, απαιτείται κατανόηση της ύλης, προσοχή στη λεπτομέρεια, συνδυαστική σκέψη και κριτική ικανότητα. Το Γυμνάσιο συμμετείχε με μια ομάδα μαθητών της Γ' τάξης. Η Κατερίνα Μπουδούρη απέσπασε το 2ο βραβείο και οι: Κατερίνα Βασιλάκη, Βενετία Γεωργάκη και Δημήτρης Φέκας το 3ο Βραβείο. Αξιόλογη ήταν η συμμετοχή και των: Νίκου Θεοδωρόπουλου, Άλκηστης Μπάμπα, Μιχαέλας Ρόσι, Μιχάλη Σαουλίδη, Γιάννη Σινάκου, Φοίβου Ταρασίδη, Πηνελόπης Χαρακλειά, Ιφιγένειας Γεωργαλά και Στυλιανού Χατζηφωτίου.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!