ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Το τελευταίο «αντίο» σε δύο μέλη της κοινότητας της ΑΓΣ
16. 10. 2021

Στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να «αποχαιρετήσει» δύο μέλη της, βρέθηκε η κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Με θλίψη και πόνο είπε «αντίο» στον επικεφαλής της αρχιτεκτονικής τοπίου του campus Γιώργο Κατσινούλα και την ομότιμη καθηγήτρια Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Kent στο Ohio, Σοφία-Nancy Brown Birk, η οποία από το 2007 είχε αναλάβει την εθελοντική οργάνωση του Ιστορικού Αρχείου της Σχολής.

Ο Γιώργος Κατσινούλας ήταν απόφοιτος της Σχολής και εργαζόμενός της για πάνω από 25 χρόνια. Η φροντίδα του για το συνάνθρωπο γέμιζε κουράγιο και αισιοδοξία όλα τα μέλη της κοινότητας στις δύσκολες στιγμές και η αγάπη για τη δουλειά του θα αποτελεί έμπνευση για όλους. Ο 44χρονος, «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, μετά από σοβαρές επιπλοκές της COVID-19. Ο πολύ αγαπητός συνάδελφος άφησε πίσω του πέντε παιδιά.

Δύο μέρες νωρίτερα, απεβίωσε μετά από σύντομη αλλά σκληρή μάχη με τον καρκίνο, η Σοφία-Nancy Brown Birk. Η προσφορά της παρέχει στην ΑΓΣ τη δυνατότητα να παρουσιάζει πολλές και διαφορετικές πτυχές της Ιστορίας της στους μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο και το Λύκειο αλλά και σε επισκέπτες. Αποκαλούσε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή το δεύτερο σπίτι της και πως να μην ήταν καθώς συνέδεσε τη ζωή της με πολλούς ανθρώπους της Σχολή και βαφτίστηκε Χριστιανή ορθόδοξη στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου τον Νοέμβριο του 2008.

Η τελευταία επίσκεψή της στην ΑΓΣ έγινε το φθινόπωρο του 2019 και είχε συμφωνήσει ότι χρειαζόταν μια ακόμη για να ολοκληρώσει την οργάνωση του Ιστορικού Αρχείου. Μια συμφωνία που το προσωπικό της βιβλιοθήκης θα την τιμήσει στο ακέραιο και θα ολοκληρώσει το έργο της. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολής, Dr. Jeff Lansdale: «είναι μια καλή στιγμή να τιμήσουμε τη φλόγα της μνήμης του έργου της Nancy».

Σε ένδειξη πένθους και στη μνήμη και των δύο, οι σημαίες μπροστά στο Princeton Hall κυμάτιζαν μεσίστιες, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η διοίκηση της ΑΓΣ φύτευσε δύο ελιές. 

Το τελευταίο «αντίο» σε δύο μέλη της κοινότητας της ΑΓΣ
Το τελευταίο «αντίο» σε δύο μέλη της κοινότητας της ΑΓΣ
Το τελευταίο «αντίο» σε δύο μέλη της κοινότητας της ΑΓΣ
Το τελευταίο «αντίο» σε δύο μέλη της κοινότητας της ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!