ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
24. 04. 2021

Τα έχουν χαρακτηρίσει ως «ανοιχτά παράθυρα στον κόσμο» (Τ. Λειβαδίτης), «φίλους γενναιόδωρους» (Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου),   αλλά και ως τους «τελειότερους ανθρώπους του παρελθόντος» (Ρ. Ντεκάρ). Πρόκειται για τα βιβλία, που αποτέλεσαν και το βασικό θέμα του project υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού τόσο στη δια ζώσης, όσο και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με αφορμή την αντίστοιχη θεματική ενότητα της Γλώσσας, τα παιδιά παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία στους συμμαθητές τους , ενώ μελέτησαν τα βιογραφικά σημειώματα των συγγραφέων αναζητώντας στοιχεία από τα βιώματα των συγγραφέων στον τρόπο γραφής τους. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί! Θέλοντας να γίνουν μικροί και μικρές συγγραφείς, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, παρακολούθησαν online εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής. Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, και του κλασικού βιβλίου του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, τα παιδιά απελευθέρωσαν την επινοητική τους ικανότητα και διασκέδασαν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους.

Τα βιβλία όμως έχουν τον φυσικό τους χώρο και ήδη από το 3.000 π.Χ. αυτός είναι οι Βιβλιοθήκες. Με την πάροδο των χρόνων οι Βιβλιοθήκες εξελίχθηκαν, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ψηφιοποιήσει τα αρχεία τους και έχουν διευρύνει τις υπηρεσίες τους. Οι μαθητές σε μια επίσκεψή τους σε μια «πραγματική» Βιβλιοθήκη, όπως η «Dimitris & AlikiPerrotis» που λειτουργεί στην Α.Γ.Σ., είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου. Η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης, Δαμιάνα Κουτσομίχα και το στέλεχος της Βιβλιοθήκης, Φωτεινή Τράκα, εξήγησαν αναλυτικά το σύστημα ταξινόμησης Dewey, αλλά και το πώς γίνεται η αναζήτηση και η καταχώρηση των βιβλίων στο ψηφιακό σύστημα δανεισμού της Σχολής. Τα παιδιά είχαν στη συνέχεια την ευκαιρία να γίνουν για λίγο βιβλιοθηκονόμοι και να δοκιμάσουν να κάνουν εργασίες καταλογογράφησης.

Επίσης, οι μαθητές σε συνεργασία με την υπεύθυνη του προγράμματος Παιδικής Αρχιτεκτονικής, Χρύσα Πολύζου, είχαν την ευκαιρία να δουν πρωτότυπες Βιβλιοθήκες από όλον τον κόσμο, να τις αξιολογήσουν και σκεφτούν πώς θα ήταν για τα ίδια μια ιδανική Βιβλιοθήκη. Οι ιδέες τους πήραν σάρκα και οστά κατασκευάζοντας μακέτες με απλά υλικά. Οι δράσεις στο πλαίσιο του συγκεκριμένου project κορυφώθηκαν στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οπότε και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις αρχές της δημιουργικής γραφής  και να συναντήσουν μέσα από τις διαδικτυακές τους τάξεις τον συγγραφέα Στέφανο Παπαδόπουλο, με τον οποίο είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση!

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!