ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Εκπαιδευτικός & Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Γυμνάσιο Χασιώτη
Εκπαιδευτικός & Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Η έκθεση των μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη σε εμπειρίες και δραστηριότητες επαγγελματικού προσανατολισμού, τους δίνει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατές επιλογές τους και τους κινητοποιεί να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα με βάση τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

Στο πρόγραμμα Career and Learning Academy οι μαθητές συμμετέχουν σε διαθεματικά projects, τα οποία σχετίζονται με προβλήματα από τον κόσμο της εργασίας και των επιχειρήσεων, ενώ τους βοηθούν να συνδέσουν τις γνώσεις που αποκτούν στα μαθήματά τους με τον πραγματικό κόσμο. Τα προβλήματα αυτά αντλούνται από τους τομείς:

  • Υγεία – Περιβάλλον
  • Τεχνολογία – Μηχανική
  • Τέχνη – Επικοινωνία
  • Δίκαιο – Λογοτεχνία
  • Ηγεσία - Επιχειρηματικότητα

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του υποχρεωτικού προγράμματος σπουδών και πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μίας ή δύο διδακτικών ωρών κάθε εβδομάδα.

Στο πρώτο career project οι μαθητές του Γυμνασίου εργάστηκαν σε ομάδες αναλαμβάνοντας ρόλους όπως του δημοσιογράφου, του αρχισυντάκτη, του φωτορεπόρτερ, κλπ. και ήρθαν σε επαφή με τους αντίστοιχους επαγγελματίες για να πετύχουν τελικά τον στόχο τους και να ανακαλύψουν τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, αλλά και την ικανοποίηση που βρίσκεται πίσω από τα συγκεκριμένα επαγγέλματα. 

Βασικός σκοπός ήταν να βιώσουμε τη διαδικασία παραγωγής μιας εφημερίδας από τη σύλληψη της ιδέας και την επιλογή του περιεχομένου μέχρι την εκτύπωση, τη διανομή και τη διαχείριση των εσόδων. 

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!