ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συζήτηση με μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ για τα fake news
28. 11. 2018

Οι κίνδυνοι αλλά και τρόποι προφύλαξης από τη διάδοση των fake news, βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής συζήτησης με τους μαθητές της Α’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου, στο πλαίσιο του απογευματινού πρόγραμματός τους. Αποτέλεσε πρωτοβουλία του τμήματος Student Services, της Βιβλιοθήκης "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή", του Europe Direct της ΑΓΣ και του τμήματος Εγγραφών και Επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης οι μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ ενημερώθηκαν για τα fake news και τη διασπορά τους. Τους δόθηκαν χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τρόπους αποφυγής τους και αναπτύχθηκε δημιουργικός διάλογος σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οι μαθητές συμφώνησαν με την άποψη του επ.καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Νικόλαου Παναγιώτου, ότι οι ψευδείς  ειδήσεις αποτελούν απειλή γιατί οδηγούν σε απομείωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς της δημοκρατίας (τη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ), ενισχύουν την πόλωση και εξαφανίζουν το κέντρο και την ισορροπία που είναι απαραίτητη για την επιβίωση κάθε κοινωνίας και αποτελούν κίνδυνο για προληπτική λογοκρισία.

Συζήτηση με μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ για τα fake news
Συζήτηση με μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ για τα fake news
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!