ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Model United Nations 2022 μαθητές της ΑΓΣ
21. 11. 2022

Στο 5ο ετήσιο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations), το οποίο πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ήταν τριήμερη προσομοίωση των εργασιών των Ηνωμένων Εθνών που παρείχε σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στα αγγλικά συζητώντας παγκόσμια ζητήματα. Το θέμα του 5ου MUN ήταν: «Προώθηση της σταθερότητας και της συνοχής στην περιοχή των Βαλκανίων».

Η ΑΓΣ συμμετείχε με έντεκα μαθητές από το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: οι κίνδυνοι και τα οφέλη για την ασφάλεια των πρακτικών βιομετρικής μαζικής επιτήρησης στην Ευρώπη, βελτίωση της πρόσβασης στην προσχολική εκπαίδευση σε λιγότερο οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, μείωση της διακίνησης ναρκωτικών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, οι Βαλκανικοί πόλεμοι (1912-1913) και ο περιορισμός των αρνητικών επιπτώσεων της πολιτικής κρίσης στην Αϊτή. Οι μαθητές πρότειναν λύσεις, έχοντας πάντα κατά νου ότι η ενότητα και η συνεργασία είναι το κλειδί για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Να σημειωθεί ότι η ΑΓΣ έχει δημιουργήσει club Model United Nations, το οποίο συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια για περισσότερα από 15 χρόνια.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!