ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πέλυ Πασχαλίδου, απόφοιτη ΤΕΛ (τ.2004) και Perrotis College (τ.2006)
25. 03. 2024

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της «καλλιέργησε» το μπόλι του εθελοντισμού που είχε από μικρή ηλικία. Η Πέλυ Πασχαλίδου αποφοίτησε από 2004 από το Τεχνικό Λύκειο της Σχολής και δύο χρόνια αργότερα από το Perrotis College. Ήταν από τις πρώτες μαθήτριες από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης που είχε γίνει δεκτή στο Λύκειο και από τις πρώτες σπουδάστριες που αποφοίτησε από το Perrotis College. Σήμερα, είναι η ιδρύτρια, η πρόεδρος και η ‘ψυχή’ του πιστοποιημένου σωματείου “Stepbystep”, το οποίο εφαρμόζει την εναλλακτική θεραπεία μέσω της επαφής με μίνι άλογο.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι ένα ‘παιδί της φύσης’. Όταν πέρασα την πύλη της ΑΓΣ ήμουν από τις πρώτες μαθήτριες της πόλης που έγινε δεκτή», είπε η Πέλυ Πασχαλίδου. Προσέθεσε ότι ένας καθηγητής του Γυμνασίου Ευόσμου ήταν εκείνος που την προέτρεψε να εγγραφεί στη Σχολή, καθώς είχε διακρίνει την κλίση της προς τη φύση. «Όταν έγινα δεκτή, ήταν σαν να ζούσα ένα όνειρο: υπέροχες εγκαταστάσεις, φανταστική βιβλιοθήκη, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, πλούσια διατροφή, καθημερινό απογευματινό πρόγραμμα. Δεν προλαβαίναμε να βαρεθούμε. Ήταν όλα μοναδικά», θυμήθηκε. Τόνισε ότι οι καθηγητές ήταν εξαιρετικοί, δοτικοί και «μας έκαναν να νιώθουμε ξεχωριστοί που ήμασταν μαθητές της Σχολής». Πήρε την ειδικότητα της τεχνολογίας τροφίμων, διδάχθηκε τη «μαγεία» του κρασιού, έμαθε για το μέλι και φρόντισε την τελευταία γενιά γουρουνιών που υπήρχαν στη Σχολή. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι στη Σχολή γαλουχηθήκαμε στον εθελοντισμό. Θεωρώ ότι είχε να κάνει και με την αμερικανική κουλτούρα που προωθεί το Ίδρυμα, όπως για παράδειγμα το Thanksgiving», υπογράμμισε. Μετά την αποφοίτησή της από το ΤΕΛ, δεν έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και συνέχισε τις σπουδές της στο νεοϊδρυθέν, τότε, Perrotis College, ακολουθώντας το πρόγραμμα του marketing τροφίμων.

Το 2021, ίδρυσε το σωματείο «Stepbystep». «Είναι μια οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην οποία μίνι αλογάκια προωθούνται ως θεραπευτικά ζώα και τελούν επισκέψεις σε ιδρύματα διαφόρων τύπων», είπε με περηφάνεια. Ωφελούμενοι είναι όλοι όσοι έχουν ανάγκη την ψυχολογική στήριξη και τη βοήθεια στην ψυχική ευημερία, ακόμη και στην ταχύτερη σωματική ίαση μέσω της ψυχικής ενδυνάμωσης. ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι που ζουν σε ιδρύματα, άτομα με χρόνιες ή ανίατες παθήσεις, πρώην χρήστες που κάνουν μια νέα αρχή, κ.α., μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με αλογάκια. «Είμαστε το μοναδικό πιστοποιημένο σωματείο σε όλη την Ελλάδα που ασχολούμαστε με την εναλλακτική θεραπεία μέσω της επαφής με μίνι άλογο. Το σωματείο μας έχει ελεγχθεί και έχει λάβει πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας ως σωματείο πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας και μπορούμε να απευθυνθούμε σε ένα μεγάλο εύρος ωφελουμένων. Η προσέγγισή είναι ολιστική και για αυτό το λόγο η ομάδα που συνοδεύει το πόνυ στις επισκέψεις αποτελείται από τέσσερις ψυχολόγους, βοηθό φυσικοθεραπευτή και βοηθό εργοθεραπευτή, οι οποίοι, παράλληλα με την επαφή των ωφελούμενων με το μίνι πόνυ, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου», τόνισε. Επόμενος στόχος του Σωματείου είναι η δημιουργία δομής όπου θα μπορεί να εξυπηρετεί δωρεάν έως και 3.000 άτομα ετησίως. «Χρηματοδοτώ όλη την προσπάθεια καθώς έβαλα γερά θεμέλια όπως η αναγνώριση που κανείς δεν πίστευε ότι θα πάρουμε. Έχουμε τη στήριξη από το εξωτερικό. Η παραχώρηση γης από τον δήμο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να συμβάλουν μεγάλα ιδρύματα όπως το ‘Ίδρυμα Νιάρχος’. Αυτές τις μέρες έρχεται μια μεγάλη δωρεά από Βρυξέλλες, που αφορά όχημα για μεταφορά», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!