ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στους νικητές του διαγωνισμού «φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», η ομάδα ρομποτικής των Λυκείων
26. 05. 2020

Η ομάδα ρομποτικής των Λυκείων της ΑΓΣ είναι μία από τις δέκα νικήτριες συμμετοχές στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», ο οποίος διοργανώνεται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συμμετείχε με τη δημιουργία ενός σεισμογράφου, ο οποίος λειτουργούσε με τη χρήση βαριδίου, σπάγκου, μαρκαδόρου και lego! «Αποφασίσαμε να μη χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρονικά μέσα (που αρχικά θέλαμε) αλλά υλικά που βρήκαμε ψάχνοντας γύρω μας. Απώτερος μας στόχος είναι η εξοικείωση του κοινού και, κυρίως, των μαθητών με τη φύση των σεισμικών φαινομένων και η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των πολιτών αλλά και η ενημέρωσή τους σχετικά με τα μέτρα προστασίας. Πιστεύουμε πως μέσα από το ενδιαφέρον για τη σεισμολογία και την κατανόηση των φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αναπτύξουν πιο υπεύθυνες συμπεριφορές αφού μάθουν για τα μέτρα προστασίας, όπως συνέβη και κατά την διάρκεια του εγχειρήματος για την ομάδα μας», ανέφεραν οι 15 μαθητές της ρομποτικής.

Στόχοι του διαγωνισμού, είναι, αφενός, η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και μαθητριών για την επιστήμη και για το πώς επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή και, αφετέρου, η αύξηση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών σχετικά με την εισαγωγή της καινοτομίας στην καθημερινή διδασκαλία. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού κλήθηκαν ομάδες μαθητών και μαθητριών σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς τους να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να περιγράψουν την όλη διαδικασία κατασκευής σε μία «Έκθεση» συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα ρομποτικής ΑΓΣ έχει βραβευτεί στον ίδιο διαγωνισμό και στο παρελθόν.

  

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!