ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας εντρύφησαν μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου
14. 01. 2021

Για τη διαδικασία της αιμοδοσίας και τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς, ενημερώθηκαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες περιλάμβαναν ακόμη και εξ αποστάσεως βιβλιοπαρουσίαση.

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Κώστας Σταμούλης και η εκπρόσωπος του Κέντρου, Μάγια Γιαννουλάκη, συνδέθηκαν με τις διαδικτυακές τάξεις των μαθητών. Ταυτόχρονα, συνδέθηκε και ο συγγραφέας του βιβλίου «Τι ζητούσε μία φορά η αλεπού στη ρεματιά» (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), Κώστας Μάγος, μετά από πρωτοβουλία της προϊσταμένης της βιβλιοθήκης της ΑΓΣ & Perrotis College, Δαμιάνας Κουτσομίχα. Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και με τον συγγραφέα και να εκφράσουν τις απορίες τους σχετικά με την εμπειρία του από τη συγγραφή βιβλίων. Μέσα από το βιβλίο και τις δραστηριότητες που ακολούθησαν, οι μαθητές γνώρισαν τη διαδικασία της αιμοδοσίας και αντιλήφθηκαν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς. Παρουσίασαν την αφίσα που έφτιαξαν, με μηνύματα και ζωγραφιές για την αιμοδοσία. Συνομίλησαν με τους ειδικούς πάνω στα ιατρικά ζητήματα, ενώ ρώτησαν λεπτομέρειες για το «ταξίδι» του αίματος μέσα και έξω από το σώμα. Επίσης, έδειξαν τα διαφημιστικά βίντεο που είχαν ετοιμάσει ομαδικά για να προωθήσουν την αιμοδοσία.

Στη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας εντρύφησαν μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου
Στη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας εντρύφησαν μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!