ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρόξενος Η.Π.Α.: Άριστο παράδειγμα αξιοποίησης συνεργασιών η λειτουργία της ΑΓΣ
04. 11. 2019

Την άριστη και εποικοδομητική λειτουργία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον αγροτοδιατροφικό τομέα, ανέφερε ως παράδειγμα καλής συνεργασίας στην Ελλάδα ο γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του 2ου διεθνούς συνεδρίου «AgriBusiness Forum» με θέμα την αγροτεχνολογία, την αγροτική επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. Στο συνέδριο συμμετείχε τo Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της ΑΓΣ μέσω του προγράμματος "Ευδόκιμη Γη".

Ο Αμερικανός διπλωμάτης αναφέρθηκε στην προσφορά της σύγχρονης τεχνολογίας στις σημερινές καλλιεργητικές πρακτικές και τη βελτίωση της παραγωγής. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο πρόγραμμα της ΑΓΣ που αφορά τη νέα γενιά αλλά και τις σημαντικές συνεργασίες που αναπτύσσονται από τη ίδρυμα. Επισήμανε χαρακτηριστικά: «Έχετε ωραίες εγκαταστάσεις, έχετε υψηλής ποιότητας προϊόντα, έχετε πολύ καταρτισμένο ανθρώπινο και στελεχιακό δυναμικό, όλα αυτά καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα της Σχολής στον αγροδιατροφικό τομέα. Είναι σημαντικό να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που παρέχονται, να ξεκλειδώσετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται ώστε να επιτύχετε περισσότερα». 

Ο Gregory W. Pfleger μίλησε για τα κίνητρα που πρέπει να δίνονται ώστε οι αγροτικές καλλιέργειες να έχουν εξέλιξη και προοπτική και να μην περιορίζονται μόνο στην παραγωγή ενός προϊόντος. Έφερε ως παράδειγμα ένα πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας όπου στον κήπο του καλλιεργούνται ελαιόδεντρα. Σημείωσε ότι πέρα από το οφθαλμοφανές κίνητρο που είναι οι φοιτητές να καλλιεργούν τις ελιές και να παράγουν ελαιόλαδο, υπάρχει και η παράμετρος τα ελαιόδεντρα αυτά να προσφέρουν πολλά περισσότερα στον αγροτικό και επιστημονικό κόσμο. Έτσι, υπήρξε μια συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και δημιουργήθηκε ένα κέντρο ελαιολάδου παρέχοντας ολοκληρωμένες γνώσεις, εμπειρίες και λύσεις πάνω σε θέματα της ελιάς και του ελαιολάδου.

To Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών ‘Εργων της ΑΓΣ συμμετείχε με δύο άξονες μέσω του προγράμματος "Ευδόκιμη Γη" στο AgriBusiness Forum. Ο πρώτος αφορούσε το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο (Masterclass) για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της γνώσης στην επιχειρηματικότητα στο οποίο συμμετείχε ως moderator o Δρ. Ηλίας Κάλφας και ο δεύτερος αφορούσε την καινούρια δράση που εισάγει το πρόγραμμα "Ευδόκιμη Γη" για τη δικτυακή ψηφιακή τεχνολογία και τις υποδομές της.

Ο διευθυντής του Γραφείου, Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για την συμβολή των δικτυακών ψηφιακών υποδομών στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου με στόχο ο Έλληνας παραγωγός να γίνει ανταγωνιστικός στη διεθνή αγορά εστιάζοντας στην ποιότητα, ενώ η Δρ. Βίκυ Κρυσταλλίδου παρουσίασε την ευφυή κτηνοτροφία και την ιχνηλασιμότητα ως εργαλείο για την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητα του κρέατος αυτόχθονων φυλών.

Πρόξενος Η.Π.Α.: Άριστο παράδειγμα αξιοποίησης συνεργασιών η λειτουργία της ΑΓΣ
Πρόξενος Η.Π.Α.: Άριστο παράδειγμα αξιοποίησης συνεργασιών η λειτουργία της ΑΓΣ
Πρόξενος Η.Π.Α.: Άριστο παράδειγμα αξιοποίησης συνεργασιών η λειτουργία της ΑΓΣ
Πρόξενος Η.Π.Α.: Άριστο παράδειγμα αξιοποίησης συνεργασιών η λειτουργία της ΑΓΣ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!