ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εισηγήσεις στελεχών της ΑΓΣ στο 17ο πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη»
20. 03. 2023

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 17ου πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη». Ο project leader, HUB (for innovation) της ΑΓΣ, Δρ. Ηλίας Κάλφας πραγματοποίησε εισήγηση στην ενότητα: «Βιώσιμος Αγροδιατροφικός κλάδος: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» και ο διευθυντής του Ι.ΙΕΚ της ΑΓΣ, Δρ. Ευάγγελος Βέργος στην ενότητα: «Η συμβολή της εκπαιδευτικής δεξιότητας στην ανάπτυξης της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας».

«Ο σύγχρονος παραγωγός έχει πλέον αυξημένες δυνατότητες κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων του και τεχνολογίες που είναι έτοιμες να του διασφαλίσουν μεγαλύτερη βιωσιμότητα στην εκμετάλλευσή του, καλύτερη ποιότητα παραγόμενων προϊόντων, μικρότερο κόστος παραγωγής και καλύτερες επιδόσεις τόσο οικονομικές όσο και περιβαλλοντικές. Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχουμε ήδη υποστηρίξει χιλιάδες καλλιεργητές σε ζητήματα ευφυούς γεωργίας. Μπορούμε ενεργώντας ως μεσολαβητές καινοτομίας να μυήσουμε όσους αγρότες ενδιαφέρονται στον νέο αυτό κόσμο, να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν, να χρησιμοποιήσουν και να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες, που είναι μονόδρομος για μία βιώσιμη γεωργική εκμετάλλευση στο παρόν και το μέλλον», τόνισε στην εισήγησή του ο Δρ. Κάλφας.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Βέργος υπογράμμισε ότι οι αγρότες είναι δεκτικοί στις νέες τεχνολογίες, προσθέτοντας ότι η συμβουλευτική με φυσική παρουσία είναι αποτελεσματικότερη, ενώ η μικτή μάθηση έχει θετικό αντίκτυπο και χαμηλό κόστος. Αναφέρθηκε σε διάφορες διαρθρωτικές αδυναμίες όπως: κατακερματισμός εκμεταλλεύσεων με ανεπαρκές σύγχρονο επίπεδο τεχνολογίας και λελογισμένες επενδύσεις, λειτουργικό προϋπολογισμό που εξαρτάται εν πολλοίς από επιδοτήσεις  και αποτελεσματική διείσδυση αγορών με μύθο και ελκυστική συσκευασία ποιοτικού προϊόντος. Τέλος, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις όπως:

  • Ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης με ολιστική προσέγγιση
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή μικτού πλαισίου κατάρτισης
  • Βελτίωση της τεχνολογίας για να προστατευθεί το εκπαιδευτικό κεφάλαιο
  • Κατάρτιση εκπαιδευτών
  • Λειτουργία των Μονάδων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών

 

Δείτε ΕΔΩ https://www.youtube.com/watch?v=jfD3ZeWmN5o&t=1s&ab_channel=%CE%A1%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%9B%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85 τις εισηγήσεις

Δρ. Ηλίας Κάλφας (5:10:40) και Δρ. Ευάγγελος Βέργος (8:30:20)

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!