ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» τίμησαν οι μαθητές της ΑΓΣ
29. 10. 2023

Στο Νηπιαγωγείο της ΑΓΣ, πραγματοποιήθηκαν –όπως κάθε χρόνο- δράσεις για την εθνική επέτειο. Μέσα από συζήτηση και τραγούδια, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το «ΟΧΙ», ενώ οι δράσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν το θεατρικό έργο: «Οι αφανείς ήρωες μιλούν». Τα παιδιά μέσα από δρώμενα παρουσίασαν τον ιδιαίτερο ρόλο των γυναικών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναφέρθηκαν σε ηρωίδες του πολέμου, πρόσωπα της καθημερινής ζωής και καλλιτέχνιδες της εποχής, στις εθελόντριες νοσοκόμες και ύμνησαν τη συνεισφορά όλων των γυναικών στον πόλεμο, αλλά και διαχρονικά στους αγώνες και τους κόπους των ανθρώπων. Στο τέλος, έγινε αναφορά των τρόπων δράσης των γυναικών σε όλο τον κόσμο που καθόρισαν το κίνημα του Φεμινισμού. Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου σε μια μικρή τελετή και παρουσία της σχολικής κοινότητας, έγινε παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο Αριάδνη Μπέσα και τους παραστάτες: Ραφαέλα Νάτση, Κωνσταντίνο Τσαλή, Ιωάννη Τσιγκράκη Σκεπαρνιά, Φιλαρέτη Μπακάλη και Μαριάνθη Μπαλτζή. Έπειτα τα παιδιά κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο της Σχολής, το οποίο είναι αφιερωμένο στους πεσόντες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 


Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου οι μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ. Την προηγούμενη μέρα είχε πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των βραβείων - αριστείων και της ελληνικής σημαίας στους μαθητές, σημαιοφόρο και παραστάτες. Σημαιοφόρος ήταν η Νίκη Τσιτρούδη και παραστάτες οι: Κατερίνα Παχίνη, Άννα Τζηρίδου, Σάββας Τενεκεντζίδης, Μαρία - Ερατώ Αναγνωστοπούλου και Ιωάννα Χοϊδά.


Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου για τα Λύκεια πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο Greenwich Auditorium  και έτσι δόθηκε η ευκαιρία και στους καθηγητές που τη διοργάνωσαν, αλλά και στους μαθητές που πήραν μέρος, να την εμπλουτίσουν θεματικά. Εκτός από τα καθιερωμένα αφιερώματα στον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την 28η Οκτωβρίου 1940, υπήρξε αφιέρωμα στον ρόλο του αθλητισμού πριν από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγήσεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο, το λαοφιλέστερο άθλημα, στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, αναγνώσεις κειμένων, βίντεο, θεατρικό σκετς με θέμα την αναχώρηση των στρατιωτών για το μέτωπο και έκλεισε με τραγούδι που αναφερόταν στα μαύρα χρόνια της Κατοχής. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της γιορτής ήταν οι καθηγητές: Σταύρος Βουρβαχάκις, Βασίλης Γουγούσης και Ηλίας Χαριτωνίδης.


Ανήμερα της εθνικής επετείου και ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρέλασαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι μαθητές της Γ’ τάξης Φώτης Κουζιώρτης (ΕΠΑΛ) και Κασσιανή Κωτούλα (ΓΕΛ), ενταγμένοι σε τμήματα σημαιοφόρων από όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι από το ΓΕΛ ορίστηκαν ως παραστάτες οι: Κωνσταντίνος Κωφοτόλης, Ελένη Καρέογλου, Αριστείδης Μοσχόπουλος, Θεόδωρος Αρβανίτης, Μαρία-Ζωή Παρούτη, Ιωάννης Σινάκος, Ίρις Γιάμαλη-Γιαμαλίδη, Άγγελος Θεοδοσιάδης, Δημήτριος Καλλιγάς, Στυλιανή-Αγάπη Κυνηγοπούλου και Δημήτριος Παρούτης. Από το ΕΠΑΛ, παραστάτες ήταν οι: Παναγιώτα Αϊβαζίδη, Πέτρος Κατρακούλης, Αικατερίνη Αχλιώπα, Μαρία - Ελένη Αλεξιάδου, Παρασκευάς Μυτζήθρας, Ηρακλής Κουλακίδης και Γεώργιος - Ραφαήλ Μπαρτζώκας. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!