ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» τίμησαν οι μαθητές της ΑΓΣ
27. 10. 2022

Από το Νηπιαγωγείο έως τα Λύκεια, οι μαθητές της Σχολής γιόρτασαν με ποικίλους τρόπους την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα νήπια τίμησαν το «ΟΧΙ» με δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο, τραγούδια αλλά και παρέλαση στην αυλή του σχολείου. Στο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές της Ε’ τάξης παρουσίασαν –στο θέατρο του Γυμνασίου Χασιώτη- την παράσταση: «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Είχε προηγηθεί η παράδοση της ελληνικής σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες, οι οποίοι στη συνέχεια απέτισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές και πεσόντες, καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Σχολής.

Στο Γυμνάσιο Χασιώτη, οι μαθητές της Γ2 τάξης παρουσίασαν στο θέατρο του σχολείου, την παράσταση: «Ψηλά τα χέρια Χίτλερ», ενώ στο πλαίσιο της γιορτής απονεμήθηκαν βραβεία και αριστεία μαθητών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στα οχυρά του Ρούπελ, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί των οχυρών αναφέρθηκαν στον σκοπό κατασκευής τους, καθώς και στη γενναία αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής, τον Απρίλιο του 1941. Οι πρόεδροι των δύο δεκαπενταμελών συμβουλίων κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι τιμώντας έτσι τη μνήμη των ηρώων, που υπερασπίστηκαν την πατρίδα σε εκείνη τη δύσκολη περίοδο. Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 προσκεκλημένος στην πρωινή συγκέντρωση ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων ιστορίας, Χρίστος Ζαφείρης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για το πώς βίωσαν οι Θεσσαλονικείς τόσο την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, όσο και την Κατοχή. Τις τελευταίες διδακτικές ώρες της Τρίτης 25 Οκτωβρίου δόθηκαν τα αριστεία στους μαθητές και έγινε η ανακήρυξη των σημαιοφόρων και των παραστατών των σχολείων.

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!